Tendinţele Paris toamnă-iarnă 2012/2013

Tendinţele prezentate la săptămâna modei din Paris cu privire la sezonul toamnă-iarnă 2012 au fost şi în acest an spectaculoase. Dolce & Gabbana, Elie Saab, Alexander McQueen sunt doar cateva nume care au propus tendinţe îndrăzneţe pentru perioada rece care urmează.

Tendinţele Dolce&Gabbana din sezonul toamnă/iarnă 2012-2013 au fost inspirate din Sicilia secolului al XVIII-lea, cu influenţe romantice şi baroce. Modelele florale inspirate de goblenurile tradiţionale siciliene, dantela, broderiile bogate ce amintesc de decoraţiunile baroce opulente sunt doar câteva dintre elementele prezente în colecţia toamnă-iarnă 2012. Culorile predominante sunt alb, negru şi auriu iar ţinutele sunt accesorizate cu bijuterii masive, cizme înalte din dantelă sau botine. Genţile propuse sunt de diverse mărimi şi forme şi un alt element introdus de designeri în materie de accesorii este bentiţa de păr decorată cu perle sau elemente metalice.

Colecţia Alexander McQueen creată de Sarah Burton este considerată a fi cea mai bună creaţie a casei de modă de până acum. Ceea ce a stat la baza inspiraţiei designerului englez pentru această colecţie au fost ciupercile. Volumul dus la extrem şi designul inedit au fost cele două dimensiuni care au caracterizat rochiile din sezonul rece. Sarah Burton a afirmat despre colecţia toamna-iarnă „Viitorul e de obicei ilustrat ca fiind rece si intunecat. Am creat un show care sa celebreze un viitor frumos, pozitiv, optimist

Nu în ultimul rând, designerul libanez Elie Saab a pus accentul pe feminitate. Rochiile pe care le propune acesta sunt ori lungi şi vaporoase, ori mulate şi spectaculoase..într-un cuvânt tendinţa pune accent pe feminitate.

Anca Antofie

Surse foto:

mademoisellelek.com

www.fabsugar.com.au

fashion-dress-news.blogspot.ro