Top 10 filme de neuitat

Unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care ţi le poate inspira un film este povestea mai mult sau mai puţin întortocheată cu care vine. Întoarcerile de situaţie, apariţia unui personaj sau a unui element nou, tot ce poate schimba povestea poate face dintr-un film simplu, unul de neuitat. Următoarele producţii reprezintă unele dintre cele mai interesante filme din ultimii ani:

1. Inception

Faimos pentru povestea sa care implica “visul în vis “, fimul a stârnit multe discuţii, în mod special despre final.  Producţia l-a avut în centru pe Dom Cobb, care putea să între în mintea cuiva atunci când dormea pentru a-i fura secretele.  Filmul şi-a pus publicul în derivă mai ales în momentele în care nu se putea distinge visul de realitate.

2. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

După despărțire, unui cuplu i se şterge tot din memorie. Pe tot parcursul fimului avem parte de imagini din timpul relaţiei lor, într-o ordine aleatorie.  Ideea filmului este să promoveze faptul că iubirea există, cu şi fără memorie, dat fiind că la sfârşit cei doi sunt iar împreună.

3. The Matrix Revolutions

Filmul il are ca personaj principal pe Neo, care este plimbat din lumea reală în matrix şi invers. Odată cu evoluţia poveştii, se ajunge la ideea unei bătălii dintre oameni şi roboţi. Sfârşitul producţiei nu este clar şi a reuşit să provoace multe discuţii.

4. Donnie Darko

O poveste despre adolescenţi şi lumi paralele. Un tânâr este forţat de imaginea unui iepure malefic să comită crime. La sfârşit nimeni nu ştie dacă acestă viziune era produsă de supranatural sau de mintea lui.

5. Vanilla Sky

O poveste foarte neclară despre un om care a reuşit să piardă tot, dar nu se ştie sigur cum. Şirul poveştii  este făcut în aşa fel încât de fiecare dată când privitorul crede că a descoperit ceva, să trebuiască să o ia de la capăt.

6. Mulholland Dr.

Un film aparent fără sens, care te cucereşte prin povestea sa încurcată şi care a reuşit să cucerească prin acest lucru. Filmul are personaje care îţi schimbă identitatea, pitici şi chiar bărbaţi îmbrăcaţi în cowboy.

7. Memento

Filmul redă povestea unui bărbat care suferă de pierderi de memorie şi care încearcă să caute ucigaşul soţiei sale prin lăsarea unor bileţele cu indicii pe care să le găsească mai târziu. Însă filmul este dat invers, iar publicul ştie ceea ce se va întâmpla în viitor, de aceea fiecare modificare este menită să dezorienteze.

8. Fight Club

Un film despre un personaj care în momentul în care se simte cel mai rău, îl întâlneşte pe Tyler Durden care introduce într-o societate secretă care implică multă violenţă. Şocul filmului vine la final, cînd publicul înţelege că nimic nu e ce pare a fi.

9. Pi

Format după ideea că pi nu se termină niciodată, acest thriller ne spune că fiecare literă din alfabetul ebraic corespunde cu un număr care duce la numărul lui Dumnezeu şi deci la cheia Universului. Povestea este despre un geniu matematic care încearcă să descopere acest lucru.

10. Jacob’s Ladder

Filmul redă povestea unui veteran al războiului din Vietnam care este traumatizat de experienţa sa. Povestea este foarte greu de desluşit deorece nu se poate face diferenţa dintre amintirile personajului principal şi realitate.

Anca Saftiuc

Surse foto:

www.fanpop.com

www.wallpapervortex.com