Top 5 colecţii primăvară-vară 2012

Pentru că am trecut deja în 2012, deşi suntem încă în ianuarie parcă simţim iz-ul de primăvară şi începe să ne zburde gândul la rochiţe vaporoase. Trebuie să fim informate încă de pe acum, aşadar vom vorbi astăzi despre cele mai în tendinţe colecţii ale sezonului ce va veni în câteva luni.

Specialiştii în domeniu de la revista Vogue au stabilit încă din 2011, care sunt cele mai reuşite prezentări, cele mai bune case de modă şi bineînţeles, nu în cele din urmă creatorii celor mai apreciate colecţii. După cum bine ştiţi deja, aceste colecţii dau nota, stilul şi tendinţele sezonului în fiecare anotimp, la fel se va întâmpla şi în sezonul de primăvară-vară 2012, iar ideile creatorilor se vor regăsi în hainele pe care le vom cumpăra în următoarea perioadă.

1. Balenciaga a fost cea mai apreciată casa de modă a anului şi a prezentat colecţia cea mai aplaudată. Creatorul pieselor lăudate fiind Nicolas Ghesquière, cel care a conceput modelele pret-a-porte pentru Balenciaga, primăvară-vară, a făcut o călătorie în timp, de unde ne-a adus în actualitate veste cu capişon, fuste sport, blugi în croieli sexy, ţinute din piele, totul combinat într-un fel care pare să depăşească imaginaţia. Culorile şi imprimeurile au fost şi acestea uimitoare, iar combinaţiile de materiale, de fiecare dată…originale.

Photo via HONESTLYWTF.COM

2. Balmain, casa de modă reprezentată de creatorul Christophe Decarnin a dat publicului cea mai inspirată formulă de a  evidenţia cămăşile army, pantalonii din piele şi, nu în ultimul rând, tricourile cu găuri sau pantalonii cu rupturi, care o să facă, cu certitudine, furori în această vară. Cromatica a respectat trendul army al nuanţelor de kaki şi al nuanţelor puternice de maro şi gri. În viziunea celor de la Balmain,  sezonul viitor nu vor fi prea colorate dar cu siguranţă foarte pline de atitudine.

Photo via HONESTLYWTF.COM

3. Cei de la casa de modă Celine oferă femeilor haine practice, simple, elegante şi mai ales comode. Phoebe Philo, creatorul celor de la Celine a adus pe podium pantalonii cu talie înaltă, eleganţi şi foarte comozi accesorizati cu curele din piele, a introdus tricouri minimaliste din piele şi propune fuste adorabile şi foarte feminine prin simplitatea lor. Paleta de culori este destul de săracă totuşi, ceea ce până la urmă poate fi chiar şi un avantaj, prin faptul că astfel, o piesă poate fi combinată în mult mai multe moduri. Designer-ul Phoebe Philo nu a rezistat însă tentaţiei picioarelor sexy şi lungi ale modelelor încălţate cu platforme, probabil incomode dar cu siguranţă elegante.

Photo via HONESTLYWTF.COM

4. Cei de la Vogue  îi plasează pe Karl Lagerfeld şi casa Chanel tocmai pe locul patru, în ciuda tuturor aşteptărilor. Colecţia este totuşi foarte reuşită, ideală pentru primăvară-vară. Pret-a-porte-ul casei Chanel este o colecţie cu aer rustic, naiv, puţin jucăuş îmbinând costume de tweed, rochii vaporoase,rochii cu multe volane pe care ne e greu să ne dăm seama cine ar putea să nu le poarte cu plăcere. Sunt ţinute foarte elegante şi foarte feminine, creaţiile lui Lagerfeld evidenţiind femeia şi spiritul acesteia. Culorile colecţiei se axează pe natural, alb-unt, roz, roşu, gri, dar şi negru, iar detaliile sunt minuţios realizate. Volane, voaluri, fuste scurte , fuste lungi, bluze opulente, acestea sunt propunerile casei Chanel pentru sezonul ce va veni.

 

Photo via HONESTLYWTF.COM

5. Givenchy şi creatorul Riccardo Tisci au prezentat o colecţie cu aer gotic, într-o cromatică a contrastelor de alb şi negru, dar petele  de culoare se regăsesc şi ele, mai ales în nuanţe de verde, galben şi griuri colorate. Colecţia este reprezentată şi de această dată de note feminine redate de  rochiile tip togă, drapate, ţinute cu imprimeuri simetrice ce par să construiască noi universuri. În afara aspectului vizual şi cei de la Givenchy au pus accentul pe comoditatea hainelor , readucând la viaţă salopete, rochii puternic geometrizate, adânc decoltate şi foarte chic.

Photo via HONESTLYWTF.COM