Top zece comedii romantice ale anului 2012

Comediile romantice sunt alegerea perfectă pentru o seară de sâmbătă petrecută împreună cu persoana iubită sau pentru momentele în care vrei să evadezi din cotidian și să te lași purtat de sentimentul ”dragostea învinge totul”.

Iată zece comedii romantice care au apărut, până acum, în 2012.

The Vow – Jurământul

Regia: Michael Sucsy

Cu: Rachel McAdams, Channing Tatum

În urma unui accident de mașină, Paige (Rachel McAdams) suferă leziuni cerebrale, care îi șterg din memorie toate amintirile legate de relația cu soțul său, Leo (Channing Tatum). Acesta trebuie să facă tot ce-i stă în putință pentru a o recuceri.

This means war – Să fie război!

Regia: McG

Cu: Tom Hardy, Chris Pine, Reese Witherspoon, Til Schweiger

Doi dintre cei mai buni agenți operativi CIA, FDR Foster (Chris Pine) și Tuck Hansen (Tom Hardy) sunt cei mai buni prieteni și parteneri inseparabili până când se îndrăgostesc de aceeași femeie (Reese Witherspoon). Cei doi pornesc într-o luptă împotriva ceiluilalt, totul pentru a cuceri femeia iubită.

Friends with kids – Prieteni cu copii

Regia: Jennifer Westfeldt

Cu: Jennifer Westfeldt, Adam Scott, Kristen Wiig, John Hamm, Maya Rudolph, Chris O’Dowd.

Jason (Adam Scott) și Julie (Jennifer Westfeldt) se cunosc încă din facultate, locuiesc în același bloc, însă nu se simt atrași unul de celălalt. Observând cum faptul că au devenit părinți a intervenit în relația unor cupluri de prieteni (Wigg și Hamm, Rudolph și O’Dowd) cei doi decid să aibă un copil împreună, fără complicații. Însă lucrurile nu stau așa cum au plănuit ei.

The lucky one

Regia: Scott Hicks

Cu: Taylor Schilling, Zac Efron

Un soldat (Zac Efron) călătorește până în North Carolina pentru a găsi o femeie necunoscută despre care crede că i-a purtat noroc în timpul războiului. În ciuda neîncrederii pe care femeia i-o arată la început și a complicațiilor din viața ei, fiind recent divorțată și având un fiu, între cei doi se înfiripă o poveste de dragoste. Filmul este inspirat după un roman de Nicholas Sparks.

Think like a man

Regia: Tim Story

Cu: Michael Ealy, Jerry Ferrara, Meagan Good, Kevin Hart, Regina Hall, Gabrielle Union

Viața amoroasă a patru bărbați este dată peste cap în momentul în care iubitele lor citesc o carte care le invață să „se poarte ca niște doamne în timp ce gândesc ca un bărbat”. Nu durează mult și bărbații se hotărăsc să le joace doamnelor o festă. Filmul este inspirat din cartea de self-help „Poartă-te ca o doamnă, dar gândește ca un bărbat”, publicată în 2009.

The five-year engagement – Te mai măriți cu mine?

Regia: Nicholas Stoller

Cu: Jason Segel, Emily Blunt

Filmul începe acolo de unde majoritatea comediilor romantice se termină: cererea în căsătorie. Tom (Jason Segel) și Violet (Emily Blunt) amână însă nunta, an după an, din cauza lipsei de timp și a obstacolelor profesionale. Pelicula ne arată cum ceva atât de puternic precum o logodnă se poate schimba cu timpul.

What To Expect When You’re Expecting – Pregătește-te, că vine!

Regia: Kirk Jones

Cu: Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Elizabeth Banks, Anna Kendrick, Dennis Quaid

Filmul prezintă experiențele a cinci cupluri care se pregătesc să treacă prin cea mai frumoasă și solicitantă experiență: nașterea unui copil. Ei vor descoperi ce înseamnă să fii părinte, cu multe bătăi de cap, teamă și umor. Pelicula este inspirată din best-seller-ul american ”What To Expect When You’re Expecting”, considerată a fi drept una dintre cele mai influente cărți din ultimele decenii.

LOL

Regia: Lissa Alessandrin

Cu: Miley Cyrus, Demi Moore, Ashley Greene

Într-o lume conectată prin Youtube, iTunes și Facebook, Lola (Miley Cyrus) încearcă să-și trăiască viața de adolescentă departe de ochii părinților. Atunci când mama ei (Demi Moore)  îi citește ”din greșeală” jurnalul, realizează cât de mare este distanța instalată între cele două. Deși trece printr-un divorț, iar fiica ei a fost alungată de prieten și pornește într-o călătorie, femeia face tot ce îi stă în putință pentru a restabili relația mama-fiică.

Rock of Ages – Rock pentru totdeauna

Regia: Adam Shankman

Cu: Diego González Boneta, Julianne Hough, Tom Cruise, Alec Baldwin, Bryan Cranston

Filmul este o adaptare a muzicalului cu același nume, care a făcut senzație pe Broadway. Doi tineri dintr-un mic oraș provincial, Sherrie (Julianne Hough) și Drew (Diego Boneta) se întâlnesc întâmplător pe Sunset Strip în timp ce încercau să-și îndeplinească visul de a deveni celebri. Între ei ia naștere o poveste de dragoste, redată pasional pe ritmurile unor piese rock consacrate.

Step Up Revolution – Dansul dragostei 4 – Revoluția

Regia: Scott Speer

Cu: Kathryn McCormick, Ryan Guzman, Misha Gabriel, Peter Gallagher

Emily (Kathryn McCormick), fata unui om de afaceri bogat, vine la Miami pentru a-și îndeplini visul de a deveni dansatoare profesionistă. Se îndrăgostește de Sean (Ryan Guzman), un tânăr care conduce o trupă de dans denumită MOB.

Atunci când tatăl ei vrea să demoleze cartierul în care trupa își desfășoară activitatea, Emily se alătură dansatorilor și organizează flash-mob-uri în semn de protest.

Cătălina Turlan