Tratament inovator împotriva căderii părului, disponibil în clinica Dr. Anca Doboş

Companiile de produse cosmetice se întrec în prezentarea unor tratamente minune ce previn căderea părului, însă studii recente, arată că două treimi dintre femeile cu vârsta între 25 şi 50 ani sunt în căutarea unui produs care să stopeze această problemă. Aparatul Sunetics Clinical Laser Unit, este cel mai inovator laser folosit pentru stimularea scalpului şi implicit a firului de păr.

Ciclul normal de creştere a părului este de 2-3 ani. Fiecare fir de păr creşte cu aproximativ un centimetru pe lună în timpul acestei perioade. Părul nostru se află într-o permanentă schimbare, astfel că atunci când 90% dintre firele de păr se află în perioada de creştere, celelalte 10% se află în perioada de stagnare a creşterii. După 3-4 luni, părul aflat în perioada de stagnare cade şi alte fire de păr încep să crească în locul lor.

De ce ne cade părul?

Stresul, alimentaţia deficitară în nutrienţi, accesoriile din materiale necorespunzătoare care „sufocă” firul de păr, moştenirea genetică şi predispoziţia provocată de anumite afecţiuni, dau naştere unor posibile motive ale căderii excesive a firelor de păr. Problemele hormonale sau cele ale glandei tiroide sunt un alt motiv de cădere a părului.

Medicaţia cu anticoagulante sau pentru tratarea gutei şi hipertesiunii, anticoncepţionalele  sau antidepresivele poate avea de asemenea ca efect secundar pierderea podoabei capilare.

“Căderea părului este un fenomen normal pentru fiecare dintre noi. O persoană pierde, în fiecare zi, între 50 şi 100 de fire de păr. Însă atunci când numărul firelor de păr care cad este tot mai mare, iar podoaba capilară începe să se rărească, lăsând la vedere, în mod inestetic scalpul, se ridică un semn de întrebare asupra riscul ridicat de alopecie.”, a explicat dr. Anca Doboş, medic primar dermato-venerologie, competenţa în Laser Chirurgical, din cadrul Clinicii Hyperion din Galaţi.

SUNETICS CLINICAL LASER UNIT – stimulează creşterea firului de păr

Progresele tehnologiei moderne permit reducerea, prevenirea sau chiar stoparea căderii părului, după doar câteva şedinţe de tratament.

Sunetics Clinical Laser Unit a fost proiectat pentru a activa creşterea foliculilor capilari miniaturizaţi. Laserul concentrează lungimile de undă ale energiei low level într-un fascicul de lumină roşie, care s-a demostrat ca măreşte energia celulară a corpului uman şi ajută la eliminarea toxinelor şi reducerea inflamaţiilor din jurul foliculilor miniaturizaţi de păr, permiţând acestora să asimileze mai multe substanţe nutritive şi să crească mult mai repede şi sănătos. Acţiunea acestui tip de tratament este dublă: îndepărtează cauza şi stimulează metabolismului scalpului.

Tratamentul cu Sunetics Clinical Laser Unit durează minimum 6 luni, frecvenţa tratamentelor fiind de 1-2 pe săptămână în funcţie de gravitatea problemei. Costul unei şedinţe de 20 de minute este de 50 de lei.

“Toate tratamentele destinate regenerării părului durează minim 6 luni şi au drept scop conversia perilor de ţip vellus în fir terminal, dilatarea vaselor şi mărirea aportului de substanţe nutritive în zonele afectate.”, a adăugat dr. Anca Doboş.

Activarea creşterii firelor de păr poate fi realizată şi cu MINOXIDIL-ului, substanţă vasodilatatoare care se aplică local, prin injectarea de bionutrienti în scalp (BEPANTEN şi BIOTINĂ), cu ajutorul terapie PUVA, a laserului IR sau administrare de medicaţie pe cale orală.

Transplantul rămâne o ultimă opţiune, în cazul în care toate celelalte tratamente sunt respinse de către organism. Recoltarea se face de la nivelul regiunii occipitale, cu ajutorul tehnicii punch-biopsie.

Pentru informaţii suplimentare puteţi accesa site-ul http://www.drdobosanca.ro