Tratamentele emblema ale statiuni Sovata

Sovata este o statiune care si-a dobandit renumele atat pe plan national, cat si international. Apa sarata, namolul si climatul fac din aceasta destinatie o adevarata binefacere pentru persoanele cu probleme articulare, ginecologice, respiratorii si dermatologice. Tratamentele realizate in rezolvarea si ameliorarea acestor afectiuni si-au dovedit eficienta si au devenit embleme pentru statiunea Sovata.

13686674_1213439365343707_5999062183239876758_n
Tratamentele pentru infertilitate. „Tratamentele ginecologice se realizeaza in cure cu o durata optima de 10 zile. In cadrul terapiei se aplica irigatii vaginale cu apa sarata, namol extern si tampoane cu namol care impreuna au efect sinergic antiinflamator, vasodilatator si de stimulare ovariana naturala. Durata unei sedinte complete (inclusiv baie sarata la piscina) este de cca 2 ore” recomanda Dr. George Stefan Vasilescu, medic primar obstetrica-ginecologie in cadrul Danubius Health Spa Resort, specializat in infertilitate de cuplu. Rata de succes a tratamentului in obtinerea unei sarcini este de 18,5%.

Tratamentele afectiunilor reumatologice. Namolul extras din Lacul Ursu este intens mineralizant si bogat in sulfura de fier coloidala. Formula sa este una unica deoarece la baza formarii lui se gasesc flora, fauna si microfauna dezvoltate foarte bine datorita apei calde a lacului. Namolul sapropelic are efect intens antiinflamator si de diminuare a durerilor atat imediat, cat si pe termen de 3-6 luni posttratament.

Tratamentul bolilor respiratorii. Bolile respiratorii sunt mult ameliorate prin curele antialergie Danubius-Sovata, care se adreseaza atat alergiilor respiratorii, cat si infectiilor respiratorii repetate, inclusiv la copii. Protectia imuna si reducerea alergiilor obtinute prin tratament dureaza aproximativ 6 luni – 1 an.

Bolile dermatologice tratate eficient la Danubius-Sovata sunt dermatitele atopice, eczemele cronice si psoriazisul cutanat. „In dermatitele atopice mai ales la copii se obtine remisia completa a leziunilor in doua saptamani de tratament cu apa sarata si namol extern. Eczemele cronice se pot vindeca in totalitate daca factorul de intretinere predominant este scaderea imunitatii si/sau stresul. Psoriazisul cutanat nu se vindeca, dar se amelioreaza net pentru o perioadă de minim 3 luni, prin scaderea inflamatiei, palidarea eritemului, hidratare intensa si indepartarea scuamelor, fara efectele adverse constatate” sustine Suzana Pretorian, doctor balneolog in cadrul Danubius Health Spa Resort.