Trucuri de frumuseţe din toată lumea

Când vine vorba de tratamente de înfrumuseţare homemade, toată lumea te sfătuieşte să foloseşti cam aceleaşi trucuri şi cu toate că funcţionează, câteodată ţi-ai dori să încerci şi lucruri noi. Pe glob sunt nenumărăte astfel de trucuri care au efecte miraculoase. Te-ai întrebat vreodată de ce femeile din Japonia au parul atât de strălucitor sau de ce femeile din zona mediterană au pielea atât de tonifiată şi sănătoasă? Este simplu, în ritualul de înfrumuseţare ele folosesc în majoritatea cazurilor produse naturale.

            Australia

Împotriva vergeturilor femeile aborigene din Australia foloseau o plantă numită „Coada şoricelului”. Aceasta avea proprietatea de a hidrata intensiv pielea. Deasemenea rădăcina de Coada şoricelului are efect anti-inflamator şi calmează pielea.

Dacă te chinui cu mătreaţa ar trebui să ştii ca australiencele folosesc ulei de eucalipt sau ulei de arbore de ceai. Tot ce trebuie să faci este sa torni 2 – 3 picături din acest ulei în şamponul cu care te speli.

            Spania

De obicei pentru cearcăne folosim felii de castravete, însă femeile din Spania folosesc feliuţe de cartofi, care lăsate pe ochi timp de 10 minute te scapă de cearcăne. Ceea ce fac ele defapt este sa îţi deschidă pielea din zona respectivă la culoare.

Un alt truc este folosirea sucului de merişor pentru a avea o culoare intensă a parului. Amestecă suc de merişor 100% cu apă şi clăteşte-ţi părul cu amestecul rezultat. Aceasta metodă face minuni pentru brunete, dar dacă eşti blondă ai putea înlocui sucul de merişor cu suc de lămâie.


            Japonia

Părul strălucitor al japonezelor se datorează în mare parte algei Nori. Aceasta este un tip de algă care conţine iod, o componentă deosebit de importantă pentru sănătatea părului. Ele folosesc alga în doua moduri. Ori o fierb, o pisează si aplică amestecul pe păr, ori o mănâncă, Nori fiind alga în care se înveleşte sushi.

Este cunoscut că femeile japoneze au cel mai frumos şi curat ten. Secretul lor este uleiul de Camelia, o plantă originară în China.  Aceasta are nenumărate proprietăţi, te poate scăpa de riduri, întăreşte unghiile, hidratează şi curăţă pielea, părul devine mai puternic. De asemenea poate calma arsurile!

            Suedia

Metoda prin care femeile din Suedia au o piele atăt de curată şi sănătoasă se concentrează pe dietă. Ele mănâncă mult peşte la grătar şi fructe de pădure. Deasemenea în loc de toner ele folosesc o reţetă specială care este sursă de antioxidanţi. Fierb apa minerală cu un pliculeţ de ceai verde sau ceai alb apoi toarnă totul în forme pentru gheaţă şi le pun la congelator. Cubuleţele de gheaţă le folosesc pentru a-şi tonifia tenul.

Sauna este o altă parte importantă deoarece este un mod ideal de a scăpa de toxine. Pentru a obţine efectul de saună la tine acasă amestecă sare grunjoasă cu ulei de măsline şi ulei de eucalipt apoi exfoliază-ţi pielea cu amestecul obţinut. La final clăteşte-te cu apă rece.

            Italia

Cum îşi păstrează femeile din Italia părul atât de strălucitor? Răspunsul se află chiar în bucătăria ta. Ele folosesc un amestec de iaurt cu ulei de măsline pe care îl adauga pe păr, iar la final clătesc cu apă rece.

Uleiul de măsline îl mai folosesc şi pentru a-şi hidrata buzele. Acesta are efectul de a hidrata, calmând pielea iritată, arsă de soare.

 India

Părul lung şi des pe care îl au indiencele se datorează uleiului de cocos. Aplică ulei de cocos pe păr şi lasă-l să acţioneze până dimineaţa apoi spala-l. Diferenţa va fi notabila şi părul tău va fi mult mai sănătos.


Franţa

Femeile din  Franţa au foarte mare grijă de tenul lor si folosesc o mască homade demna de un salon spa. Toacă nişte cireşe impreună cu conţinutul unei rodii şi aplică amestecul pe faţă pentru 6 minute apoi curăţă tenul cu un prosop moale. Vei observa că tenul tau este mult mai ferm şi luminos.

Grecia

Pentru a avea o piele atât de frumoasă femeile din Grecia folosesc ulei de măsline pe care îl aplică pe piele, acesta avănd rolul de a hidrata şi de a da o culoare uniforma pielii. Deasemenea dieta lor este bogata în peşte care conţine acizi graşi Omega-3 şi Omega 6, iar acestea reîntineresc pielea, şi în legume şi fructe care conţin antioxidanţi.

                                               Ana Dinu

Sursa foto: Google Images