Trucuri pentru o garsonieră mai spaţioasă

Garsoniera nu ar trebui să fie văzută drept un spaţiu în care trebuie să îţi îngrămădeşti toate lucrurile pe care le deţii. Cu puţina grijă şi voinţă, îţi poţi transforma garsoniera în cel mai luminos loc și vei da iluzia de spațiu, în casă, în pofida dimensiunilor reduse.

Totuși, o garsonieră nu este tocmai uşor de aranjat, deoarece ai nevoie de câte un colţişor pentru fiecare activitate a ta, iar spaţiul limitat te cam împiedică să faci asta. Există însă câte o soluţie pentru orice problemă.

În primul rând, evită supra-aglomerarea spaţiului. Dacă deţii mărunţişuri de tot felul, amintiri achiziţionate din locurile în care ai călătorit, încearcă să scapi de cele inutile.

Acelaşi lucru este valabil şi în cazul mobilierului. Foloseşte doar acele articole de mobilă, despre care crezi că se potrivesc perfect spaţiului tău, chiar dacă nu sunt cele mai sofisticate modele.

Specialiştii spun că mobila înaltă este cea mai bună atunci când doreşti ca spaţiul să fie cât mai restâns. Dulapurile până în tavan vor transmite senzaţia de spaţialitate, iar design-ul va fi unul spectaculos şi de bun-gust.

Este esenţial ca fiecare piesă de mobilier pe care o cumperi să fie în strânsă legătură cu arhitectura camerei tale. Este de preferat să eviţi detaliile excesive şi să alegi un design simplu şi curat.

Dacă reuşeşti să creezi un colţişor pentru fiecare activitate în parte, totul va fi perfect. Dacă vrei să separi camera de dormit de spaţiul pentru învăţat, este de preferat ca în dormitorul să nu aibă mai mult de un pat şi un dulap.

Dacă însă este vorba de un spaţiu care nu permite nici măcar acest lucru, atunci ai putea folosi drept pat o canapea extensibilă. Renunţă la piesele de mobilier cu texturi complicate, pentru că vor deveni extrem de obositoare.

Dormitorul trebuie să arate cât mai simplu, astfel va părea şi foarte spaţios. Luxul şi bunul-gust nu stau doar în modelele foarte sofisticate! Entuziasmul amenajării casei tale te poate face să alegi greşit, uneori.

Este foarte important să permiţi luminii să intre in cameră. Dacă te-ai gândit deja să îţi cumperi nişte draperii frumoase, renunţă de pe acum la asta şi optează pentru acele perdele fine, care lasă razele soarelui să pătrundă în garsoniera ta. O vor ajuta să pară mult mai spaţioasă. Aşadar, nu bloca lumina!

Culorile deschise sunt cele mai potrivite. Alege culori deschise atunci când nu ştii cum să colorezi pereţii. Nu este neapărat clasicul alb, însă culorile pale îţi vor oferi senzaţia de spaţialitate şi luminozitate în cameră.

Este recomandat să foloseşti câteva tablouri, suveniruri, care să creeze o anumită temă, prinse de un perete colorat în altă nuanță decât cea care predomină în întreaga garsonieră. În acest mod, vei crea un colţ de interes, spectaculos.

Pentru o bucătărie în stil country-cottage, este bine să foloseşti panourile separatoare pentru a delimita zonele. Le poţi găsi în diferite stiluri, la magazinele de specialitate, de la clasicul lemn, până la elemente sălbatice, inspirate din designul african sau detalii tandre ale decorului vintage.

Dacă ai o baie micuţă, există câteva trucuri pentru a o face să pară mai spaţioasă. Specialiştii în design interior spun că este bine să alegi o culoare deschisă, fie că este vorba de faianţă sau de var lavabil.

Nuanţele de alb, bleu, vernil, roz, bej – precum şi combinaţii ale acestora îţi vor îndeplini o primă dorinţă în ceea ce priveşte aspectul băii tale. Poţi să foloseşti o cadă, dacă îţi place foarte mult această idee. Chiar dacă o cabină de duş poate să ocupe mai puţin loc, poţi opta pentru o cadă cu picioare care este mai mică decât una obişnuită.

Şi bucătăria trebuie să fie aranjată ca la carte. Aşadar, pentru a o face mai spaţioasă foloseşte rafturi etajate, în loc de clasicele dulapuri mari prinse în perete, care nu fac nimic altceva decât să ocupe mult spaţiu. Renunţă la masa dreptunghiulară şi alege una alungită, care se poate strânge, dându-ţi voie să te mişti, prin bucătărie.

Mădălina Tătaru

Sursa foto:

freshome.com