Uleiul de corp – un must have

Pielea este cel mai mare organ al corpului și nu trebuie deloc neglijată, iar pentru ca aceasta să fie catifelată, fină și să aibă o strălucire aparte este nevoie de un ulei de corp, cât mai natural, din semințe de fructe și legume, acizi grași și Vitamina E.

Pentru o eficiență și mai mare este recomandat ca uleiul să se aplice pe pielea încă umedă, deoarece astfel se crează o barieră împotriva factorilor externi care pot afecta pielea. Pe lângă faptul că oferă o hidratare corespunzătoare, uleiul aplicat pe o piele bronzată, o evidențiază cu un luciu foarte fin. Aplicat pe piciaoare poate crea iluzia de picioare subțiri și foarte lungi.

Uleiul de argan- este cunoscut și sub denumirea de aurul lichid al Marocului, fiind unul dintre cele mai rafinate uleiuri. Acesta poate fi folosit pentru hidratarea și protejarea pielii, este ideal pentru masajele de relaxare sau pentru cele de întreținre corporală. Uleiul de argan conține un mare procent de acizi grași nesaturați, Vitamina E, ce îi conferă proprietăți hidratante și nutritive, dar și de protecție împotriva radicalilor liberi. Acesta mai previne îmbătrânirea pielii și reconstruiește stratul hidrolipidic și de aceea este un produs cosmetic care nu trebuie să lipsească din nicio trusă.

Uleiul de corp pentru bebeluși este ideal pentru pielea foarte sensibilă pentru că nu conține conservanți sau parabeni și oferă pielii o hidratare optimă.

Uleiul de susan și cel de coriandru ajută la circulația sangvină, au proprietăți anticelulitice și se pot adăuga câteva picături din aceste uleiuri în apă, pentru o piele catifelată și strălucitoare.

Uleiul de măsline este ideal pentru a avea o piele cât mai catifelată, adăugând trei lingurițe în apa din cadă. Pentru un plus de hidratare, amestecă o linguriță de ulei de măsline cu loțiunea ta de corp. Astfel, Vitamina A și E  din uleiul de măsline vor fi absorbite mai repede în piele și vor ajuta la menținerea elasticității și hidratării pielii.

  

Denisa Cristache

 

Foto: google.com