Un an de sănătate şi prevenţie a cancerului la sân cu Donna Medical Center

În fiecare an, în Romania, sunt diagnosticate în jur de 6.000 de femei cu cancer de sân. Incidenţa cancerului de sân a crescut lent, dar continuu în ultimele decade, astfel încât studiile au arătat că una din opt femei va dezvolta pe parcursul vieţii o tumoră mamară malignă. Cu toate acestea, descoperit în fază incipientă (stadiul 0 sau 1), cancerul de sân poate fi vindecat în proporţie de 94%.

 

Donna Medical Center, clinica medicală specializată în depistarea precoce şi diagnosticul cancerului mamar, împlineşte luna aceasta un an de când şi-a dedicat activitatea în slujba sănătăţii femeilor. În această perioadă peste 3000 pacienţi (dintre care aproape 100 depistaţi cu cancer mamar) au fost asiguraţi de cel mai bun algoritm de screening, diagnostic, tratament şi urmărire postterapeutică într-un mod personalizat.

Centrul şi-a deschis braţele tuturor femeilor cu întrebări privind aceste afecţiuni, oferindu-le servicii specializate de sănătate: de la depistare precoce, diagnostic, analize de laborator, până la urmărire post-terapeutică şi şedinte de consiliere psihologică. Acestea, alături de expertiza medicilor şi aparatura de ultimă generaţie, oferă posibilitatea evaluării rapide a afecţiunilor maligne şi benigne mamare, ginecologice şi endocrinologice într-un singur loc.

 

Odată cu împlinirea unui an de activitate, clinica sărbătoreşte în luna octombrie ziua prevenţiei cancerului la sân, motiv pentru care doamna dr. Elena Claudia Teodorescu, manager Donna Medical Center, invită toate femeile să treacă pragul acesteia pentru un consult specializat şi pentru o informare mai profundă în ceea ce priveşte cancerul mamar.

„Ceea ce aş vrea să transmit tuturor femeilor depistate cu cancer mamar, este dorinţa de a trăi, nu doar de a supravieţui. O mamografie de screening poate reduce mortalitatea cu până 30% şi mi-aş dori ca femeile să vină la aceste controale nu doar atunci când le dor sânii sau când îşi descoperă un nodul prin palpare. Faţă de acum 5 ani, observ cum media de vârstă a apariţiei cancerului mamar a scăzut, de aceea controalele anuale sunt extrem de importante”, a explicat dr. Elena Claudia Teodorescu.

 

Din dorinţa de a se diferenţia printr-un centru de excelenţă cu servicii complete în domeniul serviciilor de sănătate dedicate sănătăţii femeilor, Donna Medical Center a iniţiat din luna mai Grupul de Suport pentru Femeile Bolnave de Cancer, conceput pentru a veni în ajutorul femeilor diagnosticate cu orice formă de cancer sau a celor suspecte de această boală, dar și pentru membrii familiilor acestor femei. Participarea este gratuită, sesiunile fiind moderate de un sociolog calitativ, cu competenţe profesionale în ascultarea activă şi empatică şi în moderarea grupurilor.

Începând cu data de 1 octombrie, Donna Medical Center mai face un pas pentru susţinerea   campaniei de informare pentru prevenţia cancerului mamar prin lansarea blogului www.cancersan.blogspot.com,  unde femeile care doresc să se informeze asupra cancerului la sân sau să pună întrebări medicilor specialişti vor avea ocazia să o facă.

Despre Donna Medical Center

Donna Medical Center oferă o soluţie integrată de servicii de sănătate: de la depistare precoce, diagnostic, analize de laborator, până la urmărire post-terapeutică şi şedinţe de consiliere psihologică. Acestea, alături de expertiza medicilor şi aparatura de ultimă generaţie, oferă posibilitatea evaluării rapide a afecţiunilor maligne şi benigne mamare, ginecologice şi endocrinologice. Centrul cuprinde 7 cabinete şi oferă urmatoarele servicii medicale:

  • consultaţii de specialitate (ginecologie,endocrinologie, oncologie, chirurgie, medicină internă, homeopatie, psihologie)
  • explorări imagistice (ecografie, sonoelastografie, mamografie)
  • analize de laborator
  • puncţii mamare

Ceea ce diferenţiază Donna Medical Center de alte centre medicale este ultraspecializarea sa şi  nivelul de expert la care se fac investigaţiile. Toate acestea într-un cadru deosebit de prietenos şi în acelaşi timp profesional. 

 

Donna Medical Center are în dotare un ecograf de ultimă generaţie, cu cea mai performantă tehnică de sonoelastografie pentru diferenţierea tumorilor benigne de cele maligne (mamare şi tiroidiene).

Donna Medical Center este localizat în clădirea ILION din Str. Traian nr. 234, et.1, sect. 2, Bucureşti şi funcţionează de luni până vineri, între orele 9.00 – 20.00. Consultaţiile se fac pe bază de programare online pe www.donna-medicalcenter.ro  sau la telefon 021/252.32.32, 021/252.32.33, 0374.080.008.

Pentru a fi la curent cu noutăţile Donna Medical Center sau pentru întrebări către specialişti urmăriţi-ne pe Facebook: http://www.facebook.com/donnamedicalcenter