Un antigripal eficace, fără reacții adverse şi ace ?

Lactoferina şi  imunoglobulinele G naturale din colostru , ingredientele de baza din suplimentul alimentar  Activit Imuno Forte,  stimulează imunitatea şi creşte rezistența organismului.

Când trecerea de la vară la toamnă se face treptat, pe o perioadă mai lungă de timp, organismul are timp să se obişnuiască, să se adapteze noilor condiții meteo şi suferă mai puțin sau deloc. Dar atunci când trecerea este bruscă, ieri cald, adevarată zi de vară, şi azi frig şi înnorat, ploaie şi vânt puternic, chiar şi oamenii cei mai sănătoşi, resimt un disconfort, schimbările bruşte de temperatură acționând ca un adevărat şoc asupra organismului. Ȋn plus, sezonul rece este perioada în care imunitatea organismului este destul de scăzuta, iar în aceste  perioade de tranziție climatică viruşii gripali sunt mult mai activi.

Printre semnele clinice ale virozelor respiratorii se numără congestia nazală, strănutul, tusea, durerile în gât, dureri uşoare de cap, febră, starea de oboseală; Potrivit unui studiu, în medie,  fiecare adult este afectat de o viroză respiratorie între o dată şi de trei ori pe sezon, fiecare episod clinic durând trei sau patru zile.

Un sistem imunitar puternic contribuie la limitarea riscului de apariție a infecțiilor, reduce durata de evoluție a bolii şi asigură recuperarea rapidă motiv pentru care se recomandă utilizarea produselor imunomodulatoare inclusiv ca mijloc de prevenție.

Activit Imuno Forte este un produs destinat consolidării sistemului imunitar, având proprietăți antivirale, antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare şi antioxidante. Ceea ce diferențiază acest produs de altele de acelaşi gen sunt componentele sale de bază: lactoferina şi imunoglobulinele G conținute în colostru.

Activit Imuno Forte combate atacurile virale şi microbiene

Lactoferina interacționează cu anumite componente microbiene şi virale implicate în procesul infecției şi datorită capacității sale de a exercita activitate antivirală şi antimicrobiană previne, tratează şi reduce riscul repetării episoadelor de „răceala”.

Efectul bacteriostatic al lactoferinei a fost asociat cu abilitatea sa de a lega fierul. Aproape toate bacteriile au nevoie de fier şi datorită proprietăților de sechestrare, lactoferina este în măsura să împiedice utilizarea fierului de către bacterii. Şi nu în ultimul rând, mecanisme altele decât simpla reținere a fierului sunt implicate în acțiunea lactoferinei, precum blocarea metabolismului carbohidraților  microorganismelor sau destabilizarea peretelui celular bacterian.

Lactoferina ajută la scăderea stresului oxidativ de la nivelul țesuturilor, stres oxidativ ce se poate transforma într-un factor declanşator al unor boli precum cancerul.

Imunoglobulinele ce se găsesc în mod natural în colostrul de „prima dată” (muls în primele 12 ore după fatare) sunt utilizate de către sistemul imunitar pentru a identifica şi neutraliza agenții străini organismului nostru, precum bacteriile si virusurile. Există o mare diversitate de imunoglobuline, lucru ce permite sistemului imunitar al organismului să recunoască o varietate la fel de mare de agenți străini. Cea mai importantă din grupul imunoglobulinelor care se găsesc în sânge, lichidele tisulare şi în colostrul proaspăt, ca şi pondere şi mod de acțiune este imunoglobulina G (Ig G). Este singura capabilă să treacă bariera placentară şi să confere imunitate pasivă fătului. Conținutul ridicat în imunoglobuline,  în special Ig G, al colostrului îi conferă acestuia calități excepționale fiind absorbit rapid de către organismul noului născut ajutând la consolidarea sistemului imunitar al acestuia, protejându-l astfel de infecțiile virale sau bacteriene.