Valoarea designerilor selectati in galele AVANPREMIERE, confirmata in concursuri internationale

AVANPREMIERE este cea mai importanta gala de moda de sezon din Bucuresti, iar toamna aceasta va avea loc cea de-a 13 editie. In cadrul evenimentului sunt prezentate colectii ale unor designeri debutanti sau deja cunoscuti.

avanpremiere

Procesul de selectie al designerilor ce urmeaza sa-si prezinte colectiile este unul extrem de serios si indelungat. In fiecare an apar nume noi in moda romananeasca, astfel ca alegerea celor mai noi talente ale momentului face parte din ritualul specific organizatorilor galei.

Printre numele reprezentative ale acestei editii, se numara inclusiv designeri cu studii la universitati prestigioase de moda, cunoscuti pe scenele internationale de moda, precum Ioana Ciolacu, masteranda a Institutului de Tehnologie si Design Vestimentar din Londra si castigatoarea premiului “Designer for Tomorrow” in cadrul evenimentului Saptamana Modei la Berlin. Potentialul designerului de 31 de ani a fost remarcat de celebra creatoare britanica Stella McCartney, care i-a oferit sprijinul si indrumarea ea, inclusiv permitandu-i accesul in culisele show-ului ei de moda din septembrie, de la Paris.

Un alt designer, ce a pasit cu dreptul in lumea modei, este Florina Ivascu, finalista concursului Vogue Musses Italia Talents Young Vision Award, concurs la care au fost inscrisi peste 400 de participanti. Florina a studiat la institutii de moda din Milano si Paris, iar singura prezentare de moda, pe care a avut-o in Romania, a fost in cadrul editiei trecuta a festivalului Avanpremiere. Designerul s-a inspirat in colectia trecuta din “estestica uratului”, din Baudelaire si Tudor Arghezi.

Alt talent al Galei AVANPREMIRE confirmat de aceasta data de una dintre cele mai prestigioase publicatii de moda din Romania – Elle – este Alex Tuns. El este absolvent al Universitatii de Arte din Bucuresti si a fost inclus de revista in topul celor mai importanti tineri designeri romani. In plus, alaturi de M12, de asemenea prezente in cadrul Galei AVANPREMIRE, a fost inclus in short list-ul competitiei Best Young Designer organizata de catre ELLE Style Awards.

De-a lungul timpului nume de succes ca Iris Serban, Simona Semen, Carmen Secareanu sau Natalia Vasiliev si-au prezentat deja colectiile in cadrul acestui festival.