Vânătăi? Cum să scapi repede de ele

Te-ai lovit din greşeală şi te-ai ales cu o echimoză inestetică?

Iată cum o poţi face să dispară:

Gheaţă şi căldură: pentru primele 24-48 de ore, aplică gheaţă peste zona afectată ca să reduci roşeaţa şi umflătura. După această perioadă, aplică nişte comprese calde, pentru a dilata vasele de sânge, astfel încât sistemul tău imunitar să răspundă în sensul accelerării procesului de vindecare.

Gel de arnică: acesta este secretul chirurgilor plasticieni, folosit pentru vindecarea semnelor post-operatorii, dar şi al atleţilor profesionişti care se rănesc destul de des. Prin dilatarea vaselor de sânge şi imbunătăţirea circulaţiei sangvine, arnica vindecă rapid vânătăile. Poate fi folosit până ce vânătaia dispare complet.

Hrăneşte-te bine şi fă mişcare: cu cât organismul tău se menţine mai sănătos, cu atât rănile şi vânătăile vor dispărea de la sine, mai repede. Un rol important îl are alimentaţia în care trebuie să integrezi cât mai multe legume şi fructe. Evită preparatele cu un nivel ridicat de sodiu.

Elimină aspirina, chiar dacă ai nevoie de un calmant pentru durere. Aspirina previne coagularea sângelui, de aceea vânătaia poate să crească, mai ales dacă pastila este administrată în primele 48 de ore.

Sursa foto – crestock.com

Lasă un răspuns