Vedetele au donat 8500 euro pentru educație sexuală în liceele românești

11219348_967860169901629_667428850329347704_n

 

Asociația Semper Musica – singura organizație din România finanțată de Fundația MTV StayingAlive din America – anunțăstrângerea sumei de 8480 euro, în urma organizării  evenimentului <CELEBS fight AIDS> pe data de 12 mai 2015, eveniment monden prin care mai multe celebrități și persoane publice locale au atras atenția asupra infecțieicu HIV și au contribuit prin diferite donațiila strângerea de fonduri pentru organizarea de sesiuni de educație sexuală în liceele românești.

Evenimentul a adus laolaltă celebrități precum Adrian Sână, Vladimir Drăghia, Rita Mureșan, Anca Serea, Xonia, Florin Chilian, Anda Adam, Diana Bart, Oana Tache, Gabriela Simion, Florentina Opriș, Codin Maticiucși alte persoane publice importante și a avut drept scop, pe de-o parte, atragerea atenției tinerilor și societății în general asupra riscurilor asociate contactelor sexuale neprotejate din perspectiva infecției cu HIV și a altor boli cu transmitere sexuală, iar pe de altă parte strângerea de fonduri pentru continuarea organizării de sesiuni de educație sexuală în liceele din România, activitate pe care Asociația Semper Musica a început-o în 2014 cu ajutor din partea Fundației MTV StayingAliveSUA și partenerilor locali: MTV România și DUREX România.

Suma de 8480 euro a fost strânsă în urma organizării unei licitații tăcute în cadrul LOFT, ocazie cu care mai multe produse donate de vedete și magazine de lux din București au fost licitate de către invitații prezenți la eveniment.Produsele licitate au fost diverse, de la o minge semnată de echipa de fotbal Viitorul si Gheorghe Hagi, minge semnată de echipa Dinamo via Ioan Dănciulescu, un tricou semnat de echipa de fotbal Târgu-Mureș via Hanca Sergiu, carte by Codin Maticiuc până la produse de parfumerie donate de BEAUTIK Haute Parfumerie, haine donate de Address, Vagabond Studio și Jai Dam, produs Lamonzaby Cătălin Botezatu, un smartphone donat de cei de la E-Boda, cercei vintage via Diana Bart, colier via Iuliana Luciu, parfumul preferat al Ancăi Serea, articol porțelan Wagner,  vouchere primite din parteaFitExpress Cișmigiu, Beautycase Studio și Nomasvello Decebal sau opere de artă semnate de Valeriu Preda sau Delia Lungan. Produsul vedetă a fost o tamburină semnată de Kenny Rogers, primită de Delia Matachede la artistși donată pentru licitație, produs vândut cu 230 euro.

FLORIN CHILIAN a semnat partea artistică a evenimentului, acesta donând și două albume cu autograf original pentru a fi licitate. De asemenea, Bogdan Vlădău a urcat pe scenă în sprijinul cauzei, iar MAC Cosmetics România a oferit un cec în valoare de 5000 euro pentru activitatea de prevenire HIV organizată de Asociația Semper Musica, moment marcat special printr-un discurs în timpul evenimentului.Atmosfera muzicală a fost asigurată de către valentinE DJ, iar spațiul oferit de LOFT.

Evenimentul a fost susținut de către Fundația MTV StayingAlive din SUA, DUREX România, MTV România, MAC Cosmetics România și LOFT. De asemenea, evenimentul a mai fost susținut de: Jai Dam România, Beautycase Studio, Fit Express Cișmigiu by Sorin Oprea, Address Concept Store, BeautikHauteParfumerie, Nomasvello Decebal, E-Boda, Valeriu Preda, valentinE DJ, Men’s Club Cluj, Vagabond Studio, Wagner.Partener media: Luxury.

Pentru informații suplimentare legate de acest eveniment sau de alte proiecte desfășurate de Asociația Semper Musica, vă rugăm să ne contactați la e-mail: office@sempermusica.org sau telefon: 0721 84 85 66. Persoană de contact: Bogdan Istrate, Manager Programe.

Despre Semper Musica

Asociația Semper Musica este singura organizație din România finanțată de Fundația MTV StayingAlive din America, fiind o organizație activă în domeniul educației pentru sănătate adresată tinerilor, reducerii nivelului de discriminare al tinerilor care fac parte din diverse grupuri vulnerabile, promovării unei alimentații sănătoase și dezvoltării de proiecte comunitare în vederea implicării tinerilor și adulților în rezolvarea problemelor comunităților din care fac parte.

DATE STATISTICE

Gala de strângere de fonduri a venit în contextul în care, în România, în 2013, conform Compartimentului de Monitorizare și Evaluare a Infecției cu HIV/SIDA în România, din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, aproape jumătate din cazurile de noi infecții cu HIV sunt înregistrate în rândul tinerilor cu vârste între 15 și 29 de ani, iar, conform UNICEF România – Raportul „Situația Adolescenților din România, 2013”, vârsta medie de debut a vieții sexuale este de 15,5 ani. Mai mult decât atât, conform Biroului Național de Statistică din Marea Britanie, în 2012, România este a doua țară din UE, după Bulgaria, cu cea mai mare rată de sarcini înregistrată la adolescentele cu vârste între 15 și 19 ani (39,4 la 1000 de femei). De asemenea, Institutul Național de Statistică menționează că pentru anii 2012 și 2013 s-a înregistrat un număr de 1532 de copii născuți de mame sub 15 ani și aproape 39000 de copii născuți de mame cu vârste între 15 și 19 ani.