Vernisajul "Blind Eyed Choice" – prima expozitie in Romania a artistului Alina Teodorescu

La finalul săptămânii trecute, Galeria Galateca a găzduit vernisajul „Blind Eyed Choice”, prima expoziție în România a artistei Alina Teodorescu.

_80D4421

“Blind Eyed Choice” este o continuare a expoziţiei “What? About You” care a avut loc în luna iunie a acestui an la Beirut, Liban. Expoziţia a avut un mare succes, curatorul alegând lucrările Alinei atât pentru calitatea lor artistică, cât şi pentru metodele inovative pe care artista le foloseşte în arta sa.

Un rol important în acest sens l-a jucat dezvăluirea posibilităţilor nelimitate pe care le oferă noile formate digitale de expresie, Alina redând alchimia propriilor trăiri prin tableta Apple iPad şi aplicaţia Brushes, popularizată de artistul britanic David Hockney.

Panza (1)

Alina foloseste desenul pe tabletă iPad pentru a imortaliza instant momentele speciale şi emoţiile pe care le trăieşte, cu focus pe interacţiunea şi relaţia pe care o avem ca indivizi cu realitatea înconjurătoare. Arta Alinei este o explorare a percepţiei la nivel de persoană a ceea ce este real, obiectiv versus realitatea subiectivă văzută, trăită şi înţeleasă de fiecare dintre noi. Esenţa lucrărilor Alinei constă în faptul că, deşi este un jurnal personal în imagini, lucrările oferă în acelaşi timp privitorului posibilitatea de a se identifica cu ele şi a-şi crea propria naraţiune.

Alina Teodorescu: „Titlul expoziţiei „Blind Eyed Choice” interoghează tema încrederii în propria percepţie faţă de tot ce ne înconjoară şi ni se întâmplă. Lucrările mele sunt doar deformarea realităţii din perspectiva mea la acest moment din viață, ca un experiment a ceea se poate exprima în culori şi reprezentări grafice, fără restricţii de moralitate sau confidenţialitate ca în cazul altor tipuri de artă. Interacţiuni, celebritate, jocuri şi cinism, la granița dintre real şi ireal.”

Panza (2)

În expoziţia gazduită de Galeria Galateca, între 3-6 octombrie, Alina îşi desfăşoară întregul arsenal estetic, utilizând spaţiul ca element constitutiv al ansamblului. Fie că este vorba de printuri digitale ale desenelor realizate pe iPad după modelul lui David Hockney sau acrilice aplicate cu delicateţe pe materiale compozite, lucrările vibrează în acelaşi ritm. Aceste compoziţii, fragmente din experienţe personale ale artistei, migrează de la un format la altul, invitând privitorul să se lase purtat într-un univers fascinant, ce îndeamnă la introspecţie.

Au fost expuse o serie de lucrări în tehnici mixte, de la pictura pe pânză până la animaţie, toate având ca bază compoziţii schiţate spontan pe iPad, asemenea unor pagini de jurnal şi anume: 10 bucăţi acrilic pe pânzã, 18 bucăţi compoziţii digitale printate pe hârtie fotograficã în ediții de 4, 4 bucăţi acrilic pe hârtie, 1 animaţie.

Printre iubitorii artelor frumoase care au venit să admire lucrările Alinei s-au numărat Marius Tucă, Ioana Blaj, Bianca Ioniţă, Andra Andreescu, Stephan Pelger și Carmen Negoiţă.

Adriana Chiper, Beatrice Andreescu (Andresco Jewellery), Alina Teodorescu si Andra Andreescu

4

3

Mihai Ursa, Adriana Chiper, Ovidiu Muresanu, Irina Milenkovici

5

2

1

***

Despre artist:

Alina Teodorescu (n.1982) artist român, a studiat design şi arhitectură la Bucureşti şi Milano, în prezent trăieşte şi lucrează la Londra, unde a absolvit cursurile renumitului institut de artă Sotheby’s, consacrându-şi în ultimii ani energia exclusiv artei, descoperind noi moduri de exprimare în pictură pe pânză şi în spaţiul digital.

Artista pregăteşte expoziţii în Bangkok, Thailanda, Berlin, Germania, Tel Aviv, Israel, Hong Kong, China şi Londra – UK.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

Florina Cirezaru

Mobil: +40749 199 198

E-mail: florina@mayfield.ro