Vernisajul expoziţiei "Fotografii de citit"

In perioada 9 – 30 noiembrie ceainaria Serendipity găzduieşte o expoziţie inedită de fotografie semnată Andrei Purcărea.

Un concept nou ce imbină vizualul cu magia versurilor în 35 de fotografii de vazut şi mai ales de … citit.

Vernisajul expoziţiei va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie, începând cu ora 16,30.

 Facebook event aici

“Componenta nonverbală, atunci când dialogăm, este esențială pentru a transmite un mesaj într-un mod cât mai vivace, mai însuflețit – de altfel, este imposibil să o evităm.

Consider că atunci când dorești să exprimi o idee, o trăire, o stare, cel mai bine o poți face cu ajutorul artei – un fel de gestică sau mimică a sufletului. Vizualul, scrierile, sunetele, mișcarea, toate sunt canale capabile să transmită ceea ce altfel ar fi indescifrabil pentru om, iar atunci când îmbini aceste forme artistice pentru a decoda invizibilul, poți transmite mai mult decât o simplă stare.

Așa s-a născut ideea fotografiilor de citit, unde vizualul stabilește cadrul, atmosfera, iar cuvintele aduc restul elementelor ce facilitează descifrarea mesajului. În cele din urmă, ce rămâne imprimat în subconștientul privitorului este o povestioară, o istorisire ce se repetă la nesfârșit, având de fiecare dată personaje diferite.
Mă numesc Andrei Purcărea. Am studiat Jurnalismul și pentru o perioadă de aproximativ doi ani și jumătate am lucrat în Radio. În prezent lucrez tot în domeniul comnunicării, iar pasiunea pentru tot ce înseamnă vizual, text, audio, video (pe scurt, multimedia) mă acaparează atât de mult, încât uneori tind să uit că acea idee clasică de clonare este, pentru moment, un lucru imposibil.”