Waldeck și Daddy G la Arenele Romane

The Fresh oferă un mărțișor electro swing într-un decor de ballroom, conceput special pentru cel mai așteptat eveniment al primăverii.

 Martie -1-Daddy-G-(Massive-Attack),-Waldeck,-Moonlight-Breakfast

Pe 1 Martie, scena Arenelelor Romane va fi locul unde Daddy G, fondatorul Massive Attack, alături de producătorul vienez Waldeck și Moonlight Breakfast se antrenează braț la braț pentru a oferi publicului o experiență ireproșabilă pe note dub twist, cu influenţe jazz și electro, cumulând spre dimineață spre downtempo și trip-hop.

Show-ul va începe la ora 22:00 iar starul serii va fi dat de un artist local ce promite să  pregătească publicul să intre în atmosfera concertului.  Prețul biletelor este de 35 de lei în avans, iar la intrare prețul va fi de 50 de Lei.

Biletele se găsesc în avans începând cu 07 Februarie în rețelele www.myticket.ro, www.eventim.ro,  www.iabilet.ro si www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos.

DADDY G (MASSIVE ATTACK) DJ SET

https://www.facebook.com/massiveattack

https://soundcloud.com/massiveattack

https://twitter.com/MassiveAttackUK

Grant Marshall, a.k.a. Daddy G, poate fi considerat cu lejeritate drept un „spiritus rector” a ceea ce a devenit cunoscut în mod istoric astăzi drept „Sound-ul Bristolului”, acel wave relaxant care expiră dub, reggae, funk, disco şi hip-hop prin toţi porii, avându-i drept protagonişti pe Massive Attack, Smith & Mighty, Tricky şi Portishead. Un sound care şi-a lăsat negreşit amprenta globală peste vibe-ul ultimelor decade, şi pentru care Daddy G este „deschizătorul de drumuri”, mai ales datorită faptului că reprezintă unul din membrii fondatori ai Wild Bunch Sound System.Mult înainte să facă parte din vreun grup, Daddy G şi-a descoperit pasiunea pt mixat.

În 1980 era deja unul dintre cei mai tineri DJ din Bristol.La party-urile la care G punea muzică, se asculta fără dubiu ce era mai nou în disco, funk-punk proaspăt din New York, primele importuri rap, dar şi soul sau reggae. Când Wild Bunch Sound System se fonda, Daddy G era deja o celebritate locală. DJ set-urile sale erau absolut legendare şi nu numai datorită selecţiei şi tehnicii de a mixa, ci şi pentru versatilitatea sa ireproşabilă din spatele microfonului. Sunt DJ care îşi fac un nume din a selecta piese obscure de la label-uri total necunoscute, dar sunt şi DJ care pur şi simplu adoră să pună şi să expună muzica lor preferată – evident, Daddy G reprezintă prin excelenţă ultima categorie.

WALDECK

https://www.facebook.com/OfficialWaldeck

https://twitter.com/waldeckvision

Lui Klaus Waldeck nu îi este străină scena bucureșteană. A afirmat într-un interviu acordat unei publicații online că unul dintre motivele pentru care revine cu entuziasm la noi se datorează energiei pozitive din partea publicului român.

Artistul creează prin muzica sa o atmosfera de swing al anilor ’20 si ’30, care se naște prin urmare atât prin motivația unei calități artistice impecabile, cât și din pur divertisment. Aceasta este exprimată prin piesa ca “Make My Day”, ce evocă perioada tumultoasă în care Al Capone își construia averea în jurul contrabandei cu alcool, prin performanța excelentă a solistei Joy Malcom.

Tot de pe ultimul său album reiese și piesa “Addicted”, piesă ce se strecoară suav în peisajul sonor cu un bass intrigant și o doză irezistibilă de tango, îmbogățită acustic de vocea lui Zeebee (Eve Angel).

Chiar Waldeck însuși își manifestă fascinația debordantă pentru plăcerile vieții și valențele hedonistice ale vremii respective, când doamnele purtau port țigarete lungi, iar unicul scop al existenței lor fiind plăcerea.

Deși multe din aceste tradiții eclectice au fost sfârșite tragic de al doilea război mondial, Waldeck aspiră la o continuare elegantă și naturală a acelui sound aparent neglijat. Evident într-o versiune adaptată secolului curent.

Deși majoritatea aranjamentelor minunatelor sale albume au fost înregistrate live, Waldeck sfidează dimensiunea temporală a sunetului prin utilizarea gramofoanelor vechi și a înregistrărilor shellac.

Este absolut fascinant cum iluzia imortalității funcționează numai la nivelul efectelor sonore ale acestor gramofoane învechite, dacă ai asculta aceeași muzică live, nu ai mai avea aceeași senzație a atemporalității, susține artistul.

Din punct de vedere muzical, Waldeck jonglează cu ritmuri offbeat precum swing-ul pe care le combină pe fundalul vechilor sale pasiuni – dub și reggae.

MOONLIGHT BREAKFAST

https://www.facebook.com/moonlightbreakfast

https://twitter.com/Moonlightbreakf

Moonlight Breakfast s-a înființat în 2011 și a început în forță cariera muzicală o dată cu deschiderea concertului Jamiroquai, pe plaja din Mamaia. Prima piesa a trupei a putut fi auzită la Radio Guerrilla, după care au urmat și alte piese și mai multe concerte live, chiar din studiourile radioului, în cadrul emisiunilor Guerrilive și Logout cu Bogdan Șerban.

Trupa este compusă din Bazooka (tobe și clarinet), Printzu (bass și chitara electrica), Aditza (chitara, keys și sampler) și Christie (voce), iar sound-ul abordat este electro îmbrăcat în nuanțe de soul și funk “retroelectro”, după cum îl definesc chiar membrii trupei.

Formația a cantat în deschiderea concertelor Parov Stelar Trio și De – Phazz din Vienna și a susținut un recital și în deschiderea concertului Hurts din capitala austriacă. Piesa lor No More a fost inclusă pe o compilație numită Superfly – We Are 5, alături de artişti ca Amy Winehouse, Jason Mraz, Frank Ocean, Marvin Gaye sau Ben L Oncle Soul.

LINEUP:

 

DADDY G (MASSIVE ATTACK) DJ SET

WALDECK

MOONLIGHT BREAKFAST

BILETE:

Biletele au fost puse în vânzare de joi, 06 Februarie la prețul de 35 de lei și vor fi disponibile în rețele www.myticket.ro, www.eventim.ro, www.iabilet.ro si pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Romane și în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în Magazinele Germanos. La intrare prețul acestora va fi de 50 de lei.

DETALII:

 

DATA: Sambata 1 Martie 2014
ORA: 22:00

LOCATIE: Arenele Romane

ADRESA: Str. Cutitul de Argint, nr. 26

 

Pentru alte informații suplimentare si detalii :

 

THE FRESH – DADDY G (MASSIVE ATTACK), WALDECK, MOONLIGHT BREAKFAST

https://www.facebook.com/events/1395746770677314/

 

THE FRESH – DADDY G (MASSIVE ATTACK), Mighty Boogie, K-Lu, Deeproots – TIMISOARA

https://www.facebook.com/events/250041878496541/