Zece accesorii pentru a crea o atmosferă vintage

Câţi dintre noi nu ne-am cumpărat o casă, ca mai apoi să constatăm că resursele financiare pentru decorarea acesteia sunt insuficiente. Ne-am fi dorit cu toţii că locuinţa noastră să fie primitoare şi călduroasă, să reflecte stilul dar şi energia proprii şi de ce nu, să-i impresioneze pe cei ce ne vizitează.

Dorinţe multe, bani puţini! Iar dacă ne-am fi mulţumit cu ceea ce spuneau părinţii, ar fi trebuit să fim chiar fericiţi, opinia lor fiind că totul se construieşte gradat, în timp, aşa cum se întâmpla în generaţiilor trecute. În secolul vitezei însă, timpul este comprimat, noi vrem totul mai repede şi nu putem aştepta. Să analizăm puţin situaţia! Vrem mai repede, dar nu neapărat mai nou. Vintage, aceasta este răspunsul! Soluţia, căsuţa bunicilor.

De altfel, în ultimii ani, dintre sutele, miile de idei în ceea ce priveşte decorarea unei locuinţe, tocmai acest curent vintage a devenit extrem de modern şi a reuşit să atragă toate privirile.
În ceea ce ne priveşte, este stilul perfect pentru orice persoană singură sau cuplu: corpurile vechi de mobilă pot fi recondiţionate, calitatea materialelor folosite este superioară iar fineţea modelelor remarcabilă, exact ce ne trebuie pentru a ne impresiona musafirii.

Astfel, casele uitate ale bunicilor pot deveni adevărate comori. Mobilierul, cu o vechime mai mare de 50 ani are un anumit farmec pe care nici o piesă actuală nu îl emană şi creează o ambianţă caldă, confortabilă şi primitoare.

În afară de piesele masive care îşi regăsesc utilitatea, în special pentru depozitare, am descoperit şi alte lucruşoare minunate, care vor întregi stilul vintage al oricărei locuinţe , fiind vorba, mai exact despre câteva accesorii de bază pentru a crea o atmosferă vintage veritabilă.

Pernuţe brodate, care pot fi folosite la decorul oricărei canapele. Acestea sunt confecţionate din materiale textile de bună calitate, care au trecut cu uşurinţă testul timpului, şi-au păstrat forma intactă şi au adunat poveşti minunate.

Tabureţi din lemn, care dispun de un design elegant şi pot decora atât un antreu cât şi un living, o terasă, sau orice alt spaţiu. De obicei, aceşti tabureti sunt sculptaţi cu modele de epocă şi prezintă chiar detalii aurite.

Tabureţi de ratan sau bambus, cu şezut textil. Aceste piese au un aspect lejer dar şi un design frumos de epocă. Sunt accesorii foarte utile, care se pot folosi ori de câte ori avem oaspeţi.

Rame foto de familie. Cu siguranţă, am văzut cu toţii în casele bunicilor aceste rame, unde probabil se regăseau şi fotografii cu primii noştri paşi. Ramele confecţionate în general din lemn pot fi minunate, chiar dacă au amprenta evidentă a timpului.

Faptul ca vopseaua nu mai este uniformă, sau micile crăpături din contur au devenit vizibile, certifică autenticitatea produsului şi păstrează vii atingerile predecesorilor noştri.

Coşuri de ratan. Unele dintre cele mai versatile piese, acestea pot fi folosite în orice încăpere pentru a depozita documente, jucării, cosmetice etc. Sunt confecţionate manual şi au dimensiuni diverse.

Ceasul antic de perete. Acest articol, foarte des întalnit, aduce o notă aparte locuinţei, suplimentară atributului utilităţii, pentru care a fost creat.

Comoda vintage reprezintă un accesoriu nu numai elegant dar şi util. Aceasta dispune şi de mici spaţii de depozitare, găsindu-şi utilitatea atât în bucătării cât şi în camere de zi sau dormitoare. La amplasare se va ţine cont de model, întrucât sunt şi piese special concepute pentru anumite încăperi.

Aspectul vintage al acesteia este conferit de calitatea materialului folosit, modelul pictat sau sculptat, care trebuie să fie de epocă, precum şi de amprenta timpului.

Lampa de perete confecţionată din lemn şi aluminiu este un obiect clasic, dar şi modern şi se pretează oricărei încăperi.

Oglinda ovală de perete. Orice locuinţă necesită o oglindă. Dacă rama acesteia este din lemn sau ceramică, sculptată sau pictată manual, atunci ea denotă naturaleţe, aspect important al stilului vintage.

Scaunele din lemn. Destul de prezenţe şi acestea în casele mai vechi, îşi pot regăsi utilitatea, atât pentru cei mici, care le pot folosi cu încredere cât şi pentru adulţi, care le pot utiliza pentru a ajunge în spaţiile mai înalte, de exemplu. Aceste scaunele au un design foarte simplu, sunt confecţionate din lemn şi vopsite în diverse culori.

Acestea sunt doar zece dintre multele accesorii vintage pe care le putem achiziţiona pentru decorarea locuinţei noastre. Până atunci însă, să nu uităm că toate se pot regăsi în căsuţele bunicilor noştri, iar orice obiect care ni se pare anost şi învechit, are o poveste care trebuie preţuită!

Iuliana Alina Chiriac

Surse foto:

apartmenttherapy.com

homesdirect365.co.uk

wip.frenchantiquestexas.com

placeofclocks.com

casesigradini.ro

1stdibs.com

online-wholesale.net

frenchstylechairs.com

officedesignsfurnitures.blogspot.com