11 Instrumente pentru a vă recăpăta echilibrul emoțional

( Publicat în 26 noiembrie 2010 de către Barton Goldsmith, Ph.D. în Sala de fitness emoțional )

Când lucrurile scapă de sub control și simțiți că vă veți pierdeți echilibrul emoțional, există un număr de lucruri mici pe care le puteți face pentru vi-l recâștiga.

1. Spălați-vă mâinile, fața și dinții. Vă răcorește și curăță părțile corpului pe care le utilizați cel mai frecvent, lucru care este relaxant, și vă oferă un sentiment de „nou început”.

2. Puneți-vă în picioare șosete noi și o pereche de pantofi pe care nu i-ați mai purtat de câteva zile. Pantofilor le ia o zi sau două pentru a elibera orice umezeala pe care au absorbit-o, iar dacă îi purtați după câteva zile de nepurtare, aceasta este o modalitate foarte ușoară de a reîncepe cu dreptul.

3. Uitați-vă la orice trofeu, diplomă sau certificat pe care le-ați câștigat. În cazul în care nu este încadrată și pe perete, încadrați-o acum! Acestea sunt memento-uri ale realizărilor, și luând în considerare succesul dvs., vă veți menține stima de sine intactă.

4. Amintiți-vă ultimul (sau cel mai mare) succes pe care l-ați avut și gândiți-vă la el timp de șaizeci de secunde. Luând în considerare succesul dvs. cât mai des posibil, vă va ajuta să ajungeți la altul. Pur și simplu, vă va aduce aminte că, dacă ați făcut-o înainte, o puteți face din nou.


5. Reamintiți-vă că sunteți persoana care sunteți în perspectiva celor dragi.
Și da, puteți să vă gândiți și la câinele dumneavoastră. Știind că sunteți iubit necondiționat nu vă ajută neapărat, dar vă face să vă simțiți mai bine în legătură cu dumnevoastră.

6. Spălați-vă mașina (interior-exterior). Când ne lucește mașina, ne simțim mai bine. Dacă nu credeți că acest lucru este valabil pentru dumneavoastră, doar amintiți-vă cum v-ați simțit ultima dată când ați făcut o plimbare cu o mașină curată.

7. Organizați-vă dulapul și scăpați de ceva care nu vă mai încape. Hainele vechi pot reveni la modă, dar nu le vrea nimeni pe umeraș pentru următorii douăzeci de ani. Aruncând vechiul faceți loc pentru nou.

8. Gătiți o masă minunată. Chiar dacă sunteți de unul singur, gătirea unei cine gustoase, pregătirea mesei, precum și o experiență culinară minunată vă va ridica moralul. Împărtășind-o cu cineva pe care-l iubiți și / sau respectați va face chiar mai intens momentul.

9. Uitați-vă în jurul dumneavoastră, amintiți-vă că ați început cu nimic, și că tot ceea ce vedeți, ați creat. Cu toții ne putem pierde sentimentul de auto-valoare, mai ales atunci când ceva nu merge bine în viața noastră. Adevărul este că, orice ar fi, dacă ați făcut-o înainte, nimic nu va poate opri să o puteți face din nou.

10. Oftați! Oftand, creierul dumneavoastra isi da un mic „restart”. Asa ca data viitoare cand ceva nu merge asa cum trebuie, oftati adanc si mai incercati o data.

11. Alergați!  Atunci când alergati, organismul secretă endorfine, acei hormoni ai fericirii care va dau o stare de bine pentru o lungă perioadă de timp. De asemenea, luati în calcul şi alergările rapide, întrucât acestea va ajută să fiti relaxat şi fericit pentru 90 de minute de la încheierea antrenamentului.

Nici una dintre aceste sarcini nu ar trebui să fie incomodă sau să ocupe prea mult timp. Găsirea unor modalități de a vă da un mic impuls atunci când nu vă simțiți în regula este un truc pe care oamenii cu adevărat fericiți îl utilizează în mod regulat.

Marius Iordache

Sursă foto: stumbleupon.com