10 pasi spre un an mai bun

Fiecare an nou trebuie să înceapă cu câteva proiecţii care să te transforme într-o persoană mai bună şi mai fericită.

Pentru a evita rutina şi plafonarea, dar în primul rând pentru sănătatea ta generală adoptă un stil care să te revigoreze.

Adică, la un interval de timp e bine să îţi creezi un nou tu, luând decizii mici, care ţin de viaţa ta de zi cu zi –  aproape nesemnificative, dar care să-ţi schimbe tonusul permanent.

1. Câteva kilograme în minus pot fi o mare realizare

Trebuie să fii mereu atent(ă) la felul cum arăţi şi să acţionezi chiar dacă e vorba doar de un număr neînsemnat de kilograme. A slăbi numai un kilogram, de cele mai multe ori înseamnă a arăta mult mai bine în blugii tăi, ceea ce e destul de important.

Pe termen lung, “un kilogram” în minus poate scădea tensiunea arterială, poate reduce riscul de atac cardiovascular, reduce riscul de cancer la sân sau la col uterin, ajută la scăderea colesterolului şi previne demenţa.

2. Accepta schimbarea

De cele mai multe ori atunci cand accepti o schimbare in viata ta trebuie sa inveti sa accepti si faptul ca nu mai esti aceeasi persoana ca acum 2, 3 ani. Nu esti atrasa de aceleasi lucruri sau persoane acum si nici nu mai ai aceleasi teluri in viata. Lucrurile s-au schimbat. Nu da vina pe tine si nu incerca sa te opui schimbarii. Ia-o de la capat.

3. Cunoaşte-ţi numerele salvatoare!

Pentru a fi capabil să ai grijă de sănătatea ta, trebuie să îţi cunoşti exact cele “5 numere vitale”, spune Dr. Oz:

Tensiunea arterială

Dimensiunea taliei

Greutatea

Nivelul colesterolului

Valoarea glicemiei

 

4. Detoxifică-te în mod corect!

Un proces de detoxifiere corect nu este acela care te înfometează sau care implică medicamente sau siropuri scumpe.

Eliminarea toxinelor dăunătoare, restaurarea sistemului imunitar înseamnă să-ţi respecţi corpul consumând fucte şi legume în cure de câte 3 zile.

5. Nu neglija starea ta de spirit

Depresia este o stare care nu poate fi neglijată. Dacă suferi de depresie cere ajutorul unui medic specializat, fără să stai prea mult pe gânduri. O astfel de decizie se impune şi dacă un membru al familiei tale trece printr-o depresie.

Pe cont propiu: practică yoga (exerciţiile de tip yoga ridică nivelul de endorfine, te poate elibera de stres şi oferă creierului senzaţia de plăcere).

6. Pleaca pur si simplu

Da-ti demisia daca ai un job care iti ucide viata sau pleaca din relatia sufocanta si bolnavicioasa in care esti. Fa din viata ta trista si monotona un trecut. Fa primul pas si nu accepta lucruri care nu te fac sa te simti bine cu tine.

7. Vorbeste cu cineva

Nu trebuie sa fie un prieten. De multe ori prietenii devin subiectivi si nu pot analiza atat de bine problemele tale. Incearca sa vorbesti cu un necunoscut care vrea sa te asculte. Scoate din sufletul tot ce nu-ti face bine si mergi mai departe.

 

8. Fa pace cu trecutul

Accepta-ti toate victoriile si toate nereusitele. Accepta ca ai gresit in trecut si ca uneori nu ai luat cele mai bune decizii. Accepta ca unele momente au trecut si oricat de mult te-ai gandi la ele nu se vor mai intoarce pentru tine.

Ia Omega 3! Pe lângă efectele benefice asupra inimii, Omega 3 ajută şi organismul afectat de depresie. Găseşti Omega 3 în alimente precum: somon, seminţe de in, nuci.

Bucură-te de mai mult soare! Prea puţină lumină de la soare este una dintre cele mai întâlnite cauze ale depresiei, de aceea e bine să discuţi cu medicul tău pentru a găsi o soluţie care să te expună suficient de mult la soare/ lumină, mai ales în anotimpul rece.

 

9. Rutina matinala

Nu ai asa ceva? Ai nevoie, neaparat. Ordoneaza-te in asa fel incat, dimineata sa fie un moment placut si linistit in care iti organizezi ziua si de ce nu viata.

10. Razi mai des

Nu mai fi incruntata, nu analiza la nesfarsit o gluma, nu critica pe ceilalti la sange. Incearca sa gaseti partea amuzanta a lucrurilor cand se poate si razi cat de des si cat de mult poti.