22 de cărți pe care trebuie să le citești în această vară

22 de cărți pe care trebuie să le citești în această vară

Iată o listă din 22 cărți care ar putea să vă facă bine, ținându-vă măcar pe durata lecturii mai departe de interacțiunile virtuale și reale mai puțin benefice.

1. Amantul de Marguerite Duras

Având puțin peste 100 de pagini, Amantul este o poveste scurtă, perfectă pentru a o lua la plajă sau piscină. Duras descrie istoria unei fetițe franceze de 15 ani, care a copilărit în Asia de Sud Est. Urmează un salt în timp fiind descris Parisul în timpul celui de al doilea război mondial. Reîntoarsă acasă, are relații sexuale pătimașe cu un chinez bogat, o relație pur sexuală lipsită de simțăminte profunde de dragoste. Un roman care nu te va lăsa liniștit pâna nu-l vei citi pâna la capăt.

2. The Stench of Honolulude Jack Handey

Această carte, scrisă de  același Jack Handey de la  Saturday Night Live Show “Deep thoughts”,  este o povestire scurtă ce se desfășoara în Honolulu. Se relatează povestea a doi prieteni însetați de aventură care descoperă o civilizație antică. Este o satiră ușoară care te va face gata pentru propria vacanță de vară.

3. Box Girl de Lilibet Snellings

În lucrarea lui Snellings sunt puse cap la cap capitole mici, ușor de înteles din viața ei din Los Angeles. Ea ne duce în călătoria sa  în care-și petrece nopțile într-o cutie de sticlă, unde oaspeții o pot admira în lenjerie.

4. Misterele din Pittsburgh de Michael Chabon

Povestea care detalizează trăirile sexuale ale unui tânăr într-un mod dureros, dar și amuzant.  O carte de 320 pagini,  pe care trebuie să o citești în această vară.

5. Memories of My Melancholy Whores  de Gabriel García Márquez

Această nuvelă, de doar 115 de pagini, relatează viața unui bărbat care împlinește  90 de ani și decide să își facă  plăcerea de a avea o virgină de ziua lui. Ar putea suna oribil, dar cartea are o serie de întorsături care pune în lumină barbatul și  femeia pe care o alege. Vestea bună este că, poți citi cartea într-o singură zi.

6. În sălbaticie de Jon Krakauer

Cuprinde drumeţia şi o parte importantă din viaţa tânărului Chris J. McCandless care a decis, imediat după terminarea colegiului, să părăsească societatea modernă, familia, prietenii și o eventuală carieră de succes pentru a pleca în sălbăticie şi a trăi de unul singur.

7. Băiatul în pijamale in dungi de John Boyne

Acțiunea romanului are loc în anul 1943, un an foarte tulburător. Această poveste infățișează prietenia dintre doi băieți în vârstă de 9 ani. Finalul cărții îți taie respirația. Vă va emoționa cu siguranță această carte, întrucât veți asista la un eveniment cu adevărat negru din istoria Europei.

8. Chemarea cucului de Robert Galbraith  (alias J.K. Rowling)

Ignorați titlul și coperta ciudată. Chemarea cucului este o carte remarcabilă. Primul roman polițist al scriitoarei J.K. Rowling, publicat sub pseudonimul Robert Gilbraith, îl aduce în scena pe Cormoran Strike, detectivul care investighează moartea unui topmodel. Cu cât Strike pătrunde mai adânc în lumea complexă a tinerei fete, cu atât lucrurile devin mai sumbre și pericolele nu întârzie să apară. De ce? Urmează să aflați din roman.

9. Vorbește de  Laurie Anderson Halse

Dacă sunteți în căutarea unei istorii pe care să o citiți repede, atunci trebuie să alegețiVorbește.Scris sub formă de  jurnal, romanul povestește experiența traumatizantă a Melindei Sordinoo studentă  în anul întâi care luptă pentru a putea spune adevărul.Titlul este și un îndemn. Se știe că tăcerea este uneori de aur, dar trebuie sa înveți și când să te faci auzit.

10. Orașe de hârtie de John Green

John Green este, fără îndoială, regele care transformă o poveste despre adolescenți în ceva mai mult decât te aștepți. Cu Orașe de hârtie el urmărește viața unui proaspăt licean, Quentin Jacobsen, care se grăbește să afle ce s-a întâmplat cu  o pasiune din copilărie.Povestea e de-a dreptul sublimă, cu întoarceri de situație și ușor polițistă.În acest roman, Green ne demonstrează că sunt atât de multe lucruri pe care nu le cunoaștem la o persoană și vedem doar ceea ce vrem să vedem, oameni de hârtie.

11. Eleanor & Park de Rainbow Rowell

Aceasta este povestea unor tineri  ce se îndragostesc unul de celălalt. Sunt suficient de inteligenți ca să realizeze că prima iubire nu durează aproape niciodată, dar și suficient de curajoși și disperați pentru a încerca. Clipa în care Eleanor il întâlnește pe Park, vă va aminti de prima dragoste și de cât greu ați trecut peste durerea despărțirii.

12. Wild de Cheryl Strayed

După moartea mamei, Cheryl divorțează și hotărăște să parcurgă pe jos o distanță de 1770 km, singură, prin munții de pe coasta Pacificului, The Pacific Crest Trail. O experiență care o face să se regăsească ca și femeie, fiică, scriitoare, viitoare mamă și soție. Dacă te vei simți pierdut în această vară sau doar vei avea dorința să citești despre călătoria cuiva, atunci Wild este o alegere perfectă.

13. The Empathy Exams: Essaysde Leslie Jamison

Această colecție de esee se concentrează asupra corpului feminin și durerii. Jameson are multe de spus și veți dori să le aflați pe toate. Ea scrie despre empatie și propria experiența cu acesta, prin confruntarea cu durerea ei și a altora.

14. A Hundred Summers de Beatriz Williams

O lucrare romantică, dureroasă  și captivantă. Acțiunea se desfașoară în Rhode Island și descrie relația de șapte ani dintre Lily Dane și Nick Greenwald. Nu vei fi capabil să renunți la ea, chiar dacă are 432 pagini.

15. Birds of a Lesser Paradise de Megan Mayhew Bergman

Această colecție uimitoare de povestiri scurte este cartea perfectă pentru a o răsfoi chiar înainte de culcare. Începe cu o femeie care conduce sute de kilometri pentru a vedea un papagal. Ea nu poate suferi pasărea, dar  o ascultă, pentru că are vocea mamei ei decedate. Este o istorie despre natură, familie și relații.

16. The Family Fang de Kevin Wilson

Annie și Buster Fang, au petrecut cea mai mare din viața lor de adulți încearcând  să se depărteze de părinți lor celebri, Caleb și Camille. Dar când economia grea și câteva decizii personale proaste îi ataca, cei doi frați se reîntorc în casa familiei lor. Reuniți sub același acoperiș, pentru prima dată în mai mult de un deceniu, Buster și Annie sunt forțați să se confrunte nu numai cu părinții lor ambițioși, dar si cu haosul copilăriei lor.

17. Y: The Last Man de Brian K. Vaughan

Dacă vă plac comics-urile, atunci Y: The Last Man este cel mai potrivit pentru a-l citi în această vară. Seria este despre singurul om care supraviețuiește, pe când toate mamiferele de  sex  masculin de pe Pământ au murit.

18. Moartea la Veneția de Thomas Mann

Povestea unui scriitor, Gustav Aschenbach, cuprins de dorinţa unei evadări din cotidian,pleaca în Veneţia. Adevărata cheia a povestirii, care este şi cea mai amplă din carte, este constituită de faptul că la hotelul unde s-a cazat observă un băiat cu trăsături deosebite, ce-l fascinează. Ajunge până la urmă să se îndrăgostească de acestă prezenţă pe care o vede zilnic .Preocupat de tânărul polonez el devine indiferent ştirilor potrivit cărora Veneţia ar fi fost asaltată de holeră. Însă chiar în ziua în care băiatul se pregătea să plece în ţara natală scriitorul nostru se stinge subtil pe plaja veneţiană căzând victima holerei şi a propriei sale inimii.

19. The Girls’ Guide to Hunting and Fishing de Melissa Bank

Această colecție de povestiri scurte te va face sa râzi cu voce tare. În plus, se citește ușor. Nici nu vei realiza că ai ajuns la sfârșitul cărții.Istorioarele înfățișează același personaj principal,  Jane Rosenthal, care este în căutarea  dragostei adevărate, înțelegerii de sine și  a unei cariere împlinite .

20. Carnet de voyage de Craig Thompson

Carnet de Voyage este un roman grafic al caricaturistului Craig Thompson. Cartea este o combinație de schițe pe care Thompson le-a facut  în timpul unor călătorii în Franța, Barcelona, Alpi și Maroc. Având 224 pagini, romanul va inspira toți pasionații de călătorie să exploreze împrejurimile cu alți ochi.

21. Mr. Penumbra’s 24-Hour Bookstore de Robin Sloan

Unele dintre cele mai bune lucruri  pe care le promite vara sunt noile posibilități, despre care Sloan vorbește foarte mult în lucrarea sa. Se relatează despre o societate semi-secretă care încearcă să traducă cu disperare un text vechi  de 500 de ani, iar eroul nostru, un designer graphic, este forțat să accepte o slujbă intr-o librărie, în timpul recesiunii.

22. The Last Summer of the Camperdowns de Elizabeth Kelly

Romanul lui Kelly este captivant și plin de o tensiune aproape insuportabilă. Acțiunea se desfășoară în Cape Cod și descrie povestea eroinei, Riddle Camperdown, care își aduce aminte de o vara dezastruoasă de acum două decenii.