Familii celebre din seriale

Familia in producțiile de la Hollywood a fost de multe ori prezentată într-un mod cel puțin visător: toată lumea se iubește și își spune asta zilnic cel puțin o dată, sprijinul e cel puțin necondiționat, după care urmează punctul culminant în care totul se răstoarnă cu susul în jos dar, cum relația lor este mult prea puternică, totul se repară în câteva secunde și lumea este din nou fericită. The end!

Dar apoi au venit serialele și familiile din seriale, care au modificat în mare parte toată ideea asta de poveste feerică. Propun să trecem prin ele într-un top mai mult sau mai puțin cronologic, sigur mai puțin preferențial.

Married with children

Dacă ai undeva în jurul vârstei de 20 de ani e aproape imposibil să nu fi petrecut cel puțin câteva seri cu familia Bundy. Primul sterotip de familie inconfortabil de sinceră. El muncea ca un sclav, ea lenevea până își lasă urma imprimată pe canapea, în timp ce copiii trageau foloasele de pe urma întregii situații (deși nici până în ziua de azi nu pot să îmi explic cum reușeau copiii să stoarcă familia de bani când ei se bucurau de o sărăcie lucie).

The Simpsons

De familia Simpsons e la fel de imposibil să nu fi auzit! Dacă de la Bundy am învățat despre lucrurile fără perdea, de la Simpsons este absolut clar că am învățat ce este nepăsarea. Capul familiei, Homer, e un alcoolic cu experiență, cu interes minim față de locul lui de la (culmea!) centrala nucleară din oraș, dar care își iubește foarte mult familia.

Ea, Marge Simpson, este tipicul nevestei de suburbie americană, gospodină desăvârșită, care are grijă atentă de copii, Bart, Lisa și Maggie. Serialul nu ar lafel fără anumite personaje adiacente, precum Krusty the Klown, dar valorile de familie sunt, din nou, închegate foarte bine!

Two and a half men (pre Ashton Kutcher)

Dacă până acum am avut parte de clasicele familii compuse din mamă-tată-copii, trecerea timpului ne poartă și pe noi într-un registru mai modern, dacă putem să spunem așa. El, Allan Harper este părăsit de soție și, implicit, rămâne fără casă așa că cere ajutorul familiei.

Charlie Harper, acceptă să-l ajute pentru o perioadă scurtă de timp (care după cum știm cu toții, a fost oricum, dar numai scurtă nu!). Allan Harper vine la pachet și cu fiul său, Jake Harper. Nu este tocmai familia obișnuită, de tablou, dar situațiile în care aventurile lui Charlie îl ajută pe Jake să facă ușor, ușor tranziția către adolescență sunt obligatoriu de văzut.

Six feet under

În mod clar aceasta va fi cea mai ciudată familie pe care o vei vedea vreodată! Întregul serial este o comedie neagră absolut delicioasă, așa că și prezentarea familiei va fi cel puțin ciudată. Serialul prezintă o familie a cărei afacere este o agenție de pompe funebre care ajunge să fie dată din tată în fiu (mai ales că în primele secunde capul familiei e implicat într-un accident mortal de mașină).

Serialul e plin de  situații tensionate, dar este scris atât de bine încât putem extrage din oricare un moment de umor negru absolut  hilar!

Vizionare plăcută!

Cristina Ghilă