5 moduri în care poți transforma fermoarele într-un accesoriu superb

Știi că ne place la nebunie să transformăm materialele neconvenționale în accesorii bune de purtat.  Astăzi alegem fermoarele! Am descoperit 5 modalități simple și frumoase pentru a te inspira să creezi singură accesoriile cu ajutorul fermoarelor.

Materiale necesare:

–          fermoare

–          adeziv ce se usucă rapid

–          un foarfece șerpuit

Un prim lucru pe care trebuie să-l faci este să achiziționezi fermoarele! Sunt foarte ieftine. Dacă nu vrei să cumperi unele noi, caută niște haine pe care nu le-ai mai purtat de ceva timp, cum ar fi jachete ori bluzițe în genul anilor 80. Poți lua fermoarele de acolo. Important e să le ai!

1.      Brățările fermoar

Aceste brățări sunt foarte special și emană vibrația unei prietenii bine-definite. Sunt perfecte de făcut cadou celor mai bune prietene.

Folosește fermoare colorate pentru acest tip de brățări, culorile pe care le vrei tu.  Taie aproape de capătul fermoarului pentru a te asigura că nu rămâne niciun fel de țesătură pe părțile laterale. Măsoară, apoi, în jurul încheieturii mâinii. Taie excesul de fermoar rămas, dar asigură-te că se poate închide corect!

În final, tot ce trebuie să faci este să legi cablul pentru a putea adăuga o încuietoare și o buclă. La fel procedezi și cu fermoarele de celelalte culori!

2.      Manșetă împletită

Pentru acest tip de brățară ai nevoie de un fermoar cu ceva contrast. Noi optăm pentru fermoarul negru cu zimți auriți. Taie-l în jumătate, iar apoi extrage zimții pentru a obține patru piese. Una dintre ele va fi pusă deoparte. Prinde-le pe cele trei cu un clește mic și cu o pamblică. Adaugă o încuietoare și gata!

3.      Brățara denim

Aceasta este foarte simplu de realizat!

Ia un fermoar cu un material mai interesant, cum ar fi cel al unor blugi. Taie brățara până vezi că e cam cât măsura încheieturii mâinii. Prinde cele două capete. Desfăcută sau nedesfăcută, este super la modă! Rock it!

4.      Manșetă cu spirală
 

Este o brățară pe care o confecționezi cu mai multă dificultate, dar rezultatul e la fel de simplu și drăguț.

Așadar, primul pas este să iei două fermoare cu zimții aurii, de preferat. Măsoară-l pe unul dintre ele la încheietura mâinii și taie-l cât să fie perfect. Lipește cele două bucați una de alta.

Acum, ia alte fermoare (de preferat același model, aceleași culori) și taie-le zimții. Folosește lipici pentru a le atașa de fermoarul pe care l-ai pregătit și începe prin a face un model cu tip spirală. Continuă să lipești. Rezultatul e pe măsură!

5.      Brățară cu zimți

Ultima, brățara cu zimți! Va trebui să folosești un fermoar mai lung pentru acest model, așa încât să poată fi rotit în jurul încheieturii mâinii de două, chiar de trei ori.

Și așa arată brățara!

Noi iubim brățările confecționate cu ajutorul banalului fermoar. Nu-iI așa că arată bine toate, puse la un loc?

Mădălina Tătaru

Sursa foto: www.brit.co