5 retete naturale pentru frumusetea pielii de la Iulia Preda- specialist fitoterapie!

Primăvara este cel mai potrivit sezon pentru a-ţi revigora pielea şi părul. După lunile de iarnă, când factorii externi precum frigul, vântul şi umiditatea aerului ţi-au agresat corpul, e timpul să îi aplici un tratament de hidratare, strălucire şi răsfăţ. Ai la îndemână grădina bogată a naturii care îţi poate oferi cele mai eficiente remedii pentru tine! Iulia Preda, Doctor în Ştiinţe Medicale, reputat farmacist, îţi spune care sunt cele 5 ingrediente naturale care pot face minuni!
“ Sunt adepta tratării în mod cât mai natural a problemelor de sănătate  sau de înfrumuseţare. Eu sfatuiesc lumea să nu ignore puterea acestor minuni ale naturii care pot avea reale beneficii şi care pot ajuta în remedierea problemelor! Este important să renunţăm, măcar în direcţiile în care se poate, la produse pline cu  substanţe chimice, care încarcă organismul! Vă recomand câteva reţete pe bază de plante şi uleiuri care fac adevărate minuni! a declarat Iulia Preda.

Hreanul, te gandeai sau nu , această planta este extrem de eficientă in estomparea pistruilor şi a petelor cauzate de vârstă.
Radeţi o bucată de hrean de aproximativ 4 cm şi o amestecaţi cu ¼ ceaşcă oţet de mere. O lăsaţi la macerat timp de două săptămâni, timp in care, zilnic, agitaţi sticla. Apoi se strecoară şi se pune într-un recipient, în frigider. Se aplică de trei ori pe zi, în cantităţi mici, pe zonele cu pistrui şi pete.

Uleiul de cocos este un emolient foarte bogat şi cu mare putere de absorbţie a pielii. Dacă aveţi buzele crăpate şi aspre, amestecaţi 2 linguri ulei de cocos cu 2 linguriţe ceară de albine topită într-un vas, în cuptorul cu microunde. Puteţi adăuga şi ulei esenţial, 5 picături de mentă, lavandă sau aroma preferată. Amestecul se pune într-un tub, se lasă sa se răcească şi să se întărească şi apoi se foloseşte.

Salvia nu este doar o plantă aromata ce dă un gust bogat preparatelor, ci şi una care poate ajuta părul sa aibă strălucire, dar şi să închidă nuanţele de şaten.
Planta este foarte bogată în tannin, o substanţă chimică ce formează legaturi cu proteinele şi fortifică. Dacă vă doriţi un păr sănătos, cu luciu natural şi fir puternic, atunci aceasta plantă este pentru voi.  Puneţi jumatate de cană de frunze de salvie într-un litru de apă clocotită. Fierbeţi timp de 30 de minute, apoi strecuraţi şi răciţi. Utilizaţi amestecul o dată pe săptămână, la clatirea părului. După câteva spălări, veţi observa beneficiile. Dacă mirosul de salvie vi se pare prea puternic şi vă deranjează, puteţi adăuga în apă, o picătură, două de ulei esenţial.

Fulgii de ovăz sunt recunoscuţi pentru efectul anti-inflamator, calmant, absorbţia excesului de sebum al tenului şi exfolierea celulelor moarte ale pielii. Pentru mască, puteţi folosi câteva linguriţe de pudră din fulgi de ovăz pe care să o amestecaţi cu puţină apa pentru a rezulta o pastă sau să fierbeţi fulgii de ovaz, iar apoi să ii pasaţi. Se aplică pe piele timp de 10-20 minute, după caz! Veţi avea imediat o piele luminoasă şi catifelată!

Strugurii, cei de culoare roşie reprezintă un antioxidant puternic , iar seminţele lor sunt bogate în proantocianidine ce ajută în menţinerea elasticităţii pielii prevenind apariţia ridurilor, consolidează capilarele şi ajută la stabilizarea nivelului de colagen al pielii. Puneţi un ciorchine de strugure în blender i transformaţi-l într-o pastă! Apoi aplicaţi pe faţă, gât şi mâini şi lăsaţi timp de 15-20 de minute. Apoi clatiţi! Veţi fi uimiti de rezultate!

Cu o experienţă de 14 ani în domeniu, Doctor în Ştiinţe Medicale, Iulia Preda este  recunoscută ca fiind unul dintre cei mai apreciaţi farmacişti de la noi, având numeroase specializari în ţară, cât şi în străinătate, printre care: cursuri postuniversitare de cosmetică farmaceutica în cadrul Facultăţii  de Farmacie din Atena, cursuri de mezoterapie, fitoterapie, dermato-farmacie, cosmetologie, cât şi  celebrele cursuri ale Şcolii de Parfumerie La Grasse –Franţa.
Iulia a fost de-a lungul timpului prezentatoarea mai multor emisiuni de sănătate ale posturilor Tvr1, Tvr2, Giga Tv . De asemenea, Iulia are o rubrică lunară de grooming în revista Tabu.