5 strazi din Europa pentru gurmanzi

 

Inspre orice destinatie te-ai indrepta, trebuie neaparat sa punctezi si o experienta culinara. Iar marile orase ale Europei au ce oferi gurmanzilor dornici de gusturi noi.

Paris: Rue des Petites Écuries si Rue Richer

Parisul nu este doar capitala modei. Este si capitala bunului gust, cu chefi care mai de care mai talentati si un adevarat paradis al gusturilor. Odata ajuns aici, trebuie sa mananci in cateva restaurante care, conform editorilor Zagat.com, iti vor ramane fixate in minte pentru totdeauna. Este vorba de Vivant, L’Office, Autour d’un Verre, Albion si Abri.

Copenhaga: Strada Jægersborggade 

Danemarca a devenit, in ultimii ani, un adevarat punct de atractie din punct de vedere gastronomic. Copenhaga este o adevarata mecca pentru toti cei care vor sa se bucure de o cina de neuitat. De la restaurantul Noma la care e foarte greu sa-ti faci rezervare, pana la cafeneaua Coffee Collective, Karamelleriet, Ro Chokolade’sau un alt restaurant de top – Relae, ai de unde alege.

Londra: Strada Bermondsey din South London

Londra s-a transformat si ea intr-o capitala culinara, datorita chefilor britanici care si-au propus sa reinventeze bucataria britanica. Restaurante precum Village East sau José te intampina cu mancaruri proaspete si elegante, iar piata Maltby’s este ideala pentru cumparaturile de zi cu zi.

Madrid: Cava Baja

Daca te plimbi pe aceasta stada, poti vedea si degusta minunatiile bucatariei spaniole si catalane. Incepand cu restaurantul care ii poarta numele, Cava, pana la Casa Lucas sau La Camarilla, ai de ales intre locuri de-a dreptul delectabile.

Roma: Via Parioli

Asa cum toate drumurile duc la Roma, toate gusturile duc la strada Parioli. Aici poti savura cea mai buna mancare italiana, intr-unul din restaurantele fine – majoritatea afaceri de familie. Trebuie sa incerci Il Caminetto, Molto Italiano, Parioli Pizza, dar si Celestina – restaurantul pe care il aleg vedetele atunci cand sunt in Roma.

Sursa: foodstory.ro