9 din 10 români nu se implică în programe de protecţie a mediului

90% dintre români nu cunosc programele de protecţie a mediului dezvoltate la nivel naţional şi nu participa activ în astfel de proiecte, aşa cum arată un studiu* realizat pentru Tuborg România, iniţiatorul proiectului Umbrela Verde. Dintre cei care cunosc astfel de programe, 40% pot numi câteva proiecte, restul cunoscând doar ONG-uri sau descriind acţiuni punctuale.

În plus, un sfert dintre români consideră că principala problemă cu care se confruntă mediul înconjurător este poluarea, 15% – administrarea defectuoasă a deşeurilor, iar 9% atrag atenţia asupra tăierii pădurilor şi invadării spaţiului verde.

“Statisticile obţinute în urma acestui studiu sunt un imbold pentru noi, determinându-ne să găsim modalităţi şi mai captivante cu care să atragem oamenii să se implice în protejarea mediului în care trăiesc. Susţinuţi de autorităţi, sunt sigură că vom reuşi să implicăm şi mai mult comunitatea locală în proiectele «verzi»”, a subliniat Alina Bratu, Corporate Affairs Manager Tuborg România şi coordonator al campaniei Capitala Verde a României

În topul notorietăţii programelor de responsabilitate socială, Capitala Verde a României ocupă locul 3, iar Umbrela Verde locul 5. Mai exact, 9% dintre români cunosc competiţia Capitala Verde a României, iar 7% au aflat despre iniţiativele marca Umbrela Verde.