90 de studenti la Arte si-au prezentat noile creatii in Galeria Designerilor Romani

Galeria Designerilor Români din Cocor a gazduit aseară cea de-a doua ediţie a Fashion Start, eveniment anual de modă susţinut de cei mai talentaţi studenţi de la departamentul Modă din Universitatea Natională de Arte Bucureşti (UNAB).

Evenimentul a atras un număr record de invitaţi veniţi să-i susţină pe viitorii designeri ai Romaniei, dar şi nume răsunatoare din modă internaţională precum Agatha Ruiz de la Prada care a venit în mod special pentru a vedea prezentarea şi pentru a discută cu studenţii despre cele mai recente tendinţe din modă internaţională.

Prin cele peste 100 de creaţii prezentate, studenţii au dezvăluit sutelor de invitaţi detalii din procesul de formare ca designeri, ţinutele lor având ca teme de atelier geometria, metamorfoza, volumetria şi contre-jour. Creaţiile studenţilor au fost realizate sub coordonarea profesorilor Ioana Avram, Venera Arapu, Paula Barbu, Răzvan Vasilescu şi a asistentului universitar Oana Roşca.

„În cadrul prezentării găzduite pentru a doua oară de magazinul Cocor, tinerii creatori şi-au verificat puterea de seducţie a veşmintelor  încărcate cu mesaje elaborate, rezultate din relaţia  costum-individ. Haină cu toate semnificaţiile ei datorate mesajelor transmise (de formă, volum, culoare, compoziţie, materialitate), se suprapune peste imaginea particulară a corpului uman, alcătuind astfel, de fiecare dată, un personaj care spune, prin simpla sa prezentă, o poveste” a declarat Unda Popp, Profesor Universitar Doctor UNAB.

Cu ocazia acestui show, invitatul de onoare Agatha Ruiz de la Prada şi-a expus câteva ţinute din ultima colecţie toamnă iarnă 2012-2013. Creaţiile puternic colorate ale Agathei au atras atenţia celor prezenţi la eveniment, vedeta de televiziune Roxana Iliescu alegandu-şi una dintre ele pentru a prezenta editia specială de Paste a emisiunii sale de la B1 TV.