A inceput Tea & Coffee Festival (1-7 octombrie 2012) – program si localuri

Suna prea bine sa fie adevarat, dar asa este, impatimitii ceaiului si ai cafelei beneficiaza acum de un festival al lor si numai al lor: Tea & Coffee Festival (1-7 octombrie 2012).

Ajuns la a patra editie, Festivalul Ceaiului si al Cafelei isi doreste sa promoveze consumul celor mai solicitate doua bauturi non-alcoolice din intreaga lume si urmeaza sa faca acest lucru printr-o serie de evenimente culturale care se asociaza lejer unei cesti de ceai aromat sau cafea fierbinte: expozitii, spectacole, concerte, recitaluri, teatru, dans, workshop-uri de gastronomie, ateliere si concursuri de fotografie.

Veti avea parte si de ceremonii de servire a ceaiului si cafelei, exact asa cum se practica in tari precum India, Turcia, Coreea de Sud, Marea Britanie, Japonia, Brazilia si Argentina.

Asa cum e normal, Tea & Coffee Festival se desfasoara in mai multe localuri din Bucuresti: Serendipity (str. Dubrava Rosie nr. 12), Ceainaria Infinitea (str. Grigore Romniceanu nr. 7), Godot Café –Teatru (Str. Blanari nr. 14), Gradina Verona – Carturesti (str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15), Ramayana Cafe (str. Baldovin Parcalabul nr. 11), Cafepedia Romana (str. Pictor Verona nr. 2) si Bell’Agio Casa (Calea Rahovei nr. 157D, zona Uranus/Piata de Flori).

Programul Tea&Coffee Festival 2012:

Luni, 1 octombrie

Seara Sud-Coreeana: atelier de caligrafie sud-coreeana; atelier de gastronomie sud-coreeana (preparare de kimbap – corespondentul sushi-ului); prezentare „Cultura ceaiului in Coreea de Sud”; dans traditional.

Ora 19:00, Serendipity (Str. Dumbrava Rosie nr. 12)

Intrarea – 20 lei

Marti, 2 octombrie

Seara Englezeasca  – atelier de bune maniere, sustinut de Incubator 107; degustari de ceai si prajituri ; Concert live de jazz.

Ora 19:00, Ceainaria Infinitea (Str. Dr. Grigore Romniceanu nr. 7)

Intrarea – libera

Miercuri, 3 octombrie

  • Seara Argentiniana – demonstratie si lectie de tango argentinian, sustinute de Fabrica de Tango. Inscrierile la lectiile de tango, se fac in limita locurilor disponibile pana luni, 1 octombrie, pe adresa office@media-events.ro
  • Spectacolul de teatru Marea iubire a lui Sebastian, in regia Rodicai Mandache. Protagonisti: Marius Manole, Rodica Mandache, Ioana Macarie, Ivan Teglas.

Ora 20:00, Godot Café –Teatru (Str. Blanari nr. 14).

Intrarea – 35 lei.

Joi,  4 octombrie

Seara Japoneza – ceremonia ceaiului; atelier de caligrafie japoneza; atelier de origami; demonstratie si atelier de taiko (tobe traditionale japoneze); prezentare de yukata (kimono-uri); joc de Go.

Ora 19:00, Gradina Verona-Carturesti (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15)

Intrarea – libera

Vineri, 5 octombrie

Seara indiana-  degustare de ceai indian si deserturi “raw”; sesiuni de tatuaje cu henna; spectacol de dans indian, sustinut de Grupul Shakti.

Ora 19:00, Ramayana Café (str. Baldovin Parcalabul nr. 11)

Intrarea – libera

Duminica, 7 octombrie

Seara turceasca, sustinuta de Centrul Cultural Turc Yunus Emre  – degustari de delicii culinare turcesti; atelier de Ebru (pictura pe apa) sustinut de prof. Serin Turkoglu; recital de vioara in interpretarea lui Alev Gafar; prezentari si demonstratii “Despre ceaiul turcesc si cafeaua la nisip”.

Ora 19:00, Cafepedia Romana (Str. Pictor Arthur Verona nr. 2)

Intrarea – libera

Sursă: Metropotam.ro