Accesoriile făcute în casă

Accesoriile hand-made sunt unele dintre cele mai creative bijuterii. Imaginaţia ta poate zbura liberă, fără limite. Poţi folosi numeroase obiecte, de la ştrasuri, mărgele, materiale textile, lut, pastă fimo, până la lucruri reciclate.

Cerceii din lut. Lutul este un material foarte uşor de achiziţionat şi foarte ieftin. În plus, dintr-o bucată de lut poţi obţine o mulţime de cercei. Dacă ai şi nişte forme este perfect. Le poţi folosi pe cele pentru fursecuri (cercuri, inimioare, stele, fluturi). După ce modelezi formele, lutul se lasă o zi la uscat. Apoi cu ajutorul unor culori acrilice poţi să îi pictezi în ce mod vrei. După ce se usucă vopseaua, adaugă şi lac (mat sau lucios), pentru a le da un aspect fin şi pentru a-i proteja de umezeală. Toartele pentru cercei pot fi comandate de pe internet sau la magazinele de accesorii.

Brăţările late din lemn. De la magazinul de accesori se pot cumpăra brăţări simple din lemn, pe care le poţi picta singură. Ca şi  în cazul cerceilor, după, este recomandată folosirea unui lac.

Broşele croşetate sunt extrem de drăguţe. Dacă nu ai talent la croşetat, îi poţi cere câteva sfaturi bunicii. Materialele pe care le poţi achiziţiona sunt mohairul, bumbacul sau acrilul.

Acesoriile din fimo sunt foarte colorate şi hazlii. Dacă eşti un expert cu plastilina cu siguranţă te vei descurca şi la modelatul pastei fimo. Practic poţi obţine ce formă vrei, de la flori şi inimioare până la animăluţe, fructe sau diverse personaje animate. După ce realizaţi modelul, îl băgaţi aproximativ 30 de minute la cuptor. Spre deosebire de lut, pasta fimo este foarte rezistentă.

Bentiţele de păr sunt nişte accesorii frumoase care pot fi obţinute din elastic colorat cu ajutorul unor nasturi, dantelă, ac şi aţă, o foarfecă şi un centimetru. Nu trebuie să te rezumi doar la nasturei şi la dantelă, poţi încerca divserse obiecte deocrative cum ar fi penele sau floricelele croşetate.

Gulerele detaşabile în stilul Peter Pan sunt un accesoriu versatil şi foarte uşor de realizat. Ai nevoie doar de materiale textile colorate şi de diverse mărgele, dantele sau nasturei.

Colierele. Suportul se poate cumpăra din magazinele de accesorii, acesta poate fi din plastic sau material textil. Poţi adăuga diverse pandantive din fimo,metal, pene,lut sau materiale textile sau poţi înşira diverse mărgeluţe.

Cristina Mîrzoi

Surse foto:

laceandtea.com

onesmallstitch.wordpress.com

www.theupcoming.co.uk