Acum si in Romania, o solutie fara efecte secundare pentru a scapa de ciuperca piciorului

Onicomicoza sau boala cauzata de infectia fungica a unghiei afecteaza intre 3-9% din populatia planetei. Unghiile de la picioare sunt expuse unui risc de infectare de patru ori mai mare decat cele de la mana, iar barbatii sufera de aceasta infectie mai des decat femeile. Afecţiunea este, totodată, mai des întâlnită odată cu înaintarea în vârstă.

Cum apare onicomicoza?

Sportivii in general dezvolta astfel de afectiuni intrucat pantofii de alergat umezi sau picioarele care transpira usor reprezinta un mediu propice pentru dezvoltarea ciupercii. Riscul de infectare este cu atat mai mare cu cat exista anumite zone vatamate ale unghiilor, cum este cazul persoanelor care sufera de psoriasis si diabet.

Pe masura ce fungul patrunde tot mai adanc in unghie, acesta cauzeaza depigmentarea, ingrosarea si faramitarea acesteia. Unghia poate deveni alba, neagra, galbena sau verzuie si se poate chiar desprinde de deget. Chiar si zonele inconjuratoare se pot inflama si deveni dureroase, facand ca mersul pe jos sa devina dificil.

„Din pacate optiunile clasice de tratament sunt putin numeroase si includ creme topice antifungice ce nu pot penetra unghia in mod adecvat pentru a indeparta complet ciuperca (fungul), antifungice orale ce pot dauna ficatului sau indepartarea permanenta a unghiei, o optiune deloc placuta si inestetica”, explica Andreea Iftimie, medic estetician, clinica fUNGHIA.

ScitonO noua terapie complet nedureroasa care vindeca ciuperca piciorului este acum disponibila prin intermediul laserului Sciton, in cadrul clinicii fUNGHIA. Laserul Sciton, produs de compania americana care se mandreste cu cele mai performante lasere platforma, miniclinici intr-un singur aparat, reuseste prin intermediul aplicatiei Clear Toe sa distruga definitiv porii fungului.

Cum functioneaza?

Datorita tehnologiei avansate, laserul incalzeste unghia si patul unghial pana la un punct la care sporii fungului sunt distrusi, in timp ce temperatura atinge punctul critic, intr-o maniera eficienta, confortabila, dar mai ales sigura. In plus, terapia cu laser nu are efecte secundare, cum sunt cele asociate cu terapia medicamentoasa si nu afecteaza unghiile si tesuturile din jurul lor.

De cate sedinte este nevoie?

Durata unei sedinte este de aproximatic 15-20 de minute pentru toate cele 10 degete de la picioare. In majoritatea cazurilor, ciuperca este eliminata dupa cel mult trei sedinte.

“Unghiile picioarelor sunt cel mai frecvent afectate de onicomicoza, crescand aproximativ 1 mm pe luna. Asadar, pentru a putea elimina unghia bolnava si a  obtine o unghie sanatoasa complet noua avem nevoie de rabdare. Patul unghial masoara 8 mm asta echivaland cu 8 luni de asteptare”, a mai adaugat dr. Iftimie.

De asemenea, pentru a evita reinfectarea este foarte importanta fierberea sau dezinfectarea ciorapilor si aruncarea incaltamintii, deoarece sporii ramasi in tesaturi si materiale favorizeaza recidivarea ciupercii.

Pachetul de 3 sedinte are pretul de 300 euro si poate fi realizat la clinica fUNGHIA, Str. I.L.Caragiale, nr. 19. Bucuresti, telefon 0733864442/ 073FUNGHIA.