Îmi era poftă de o tartă cu fructe proaspete! Sau de un tort cu frişcă şi portocale! Aş mânca o rodie zemoasă, dar nici clementinele nu îmi sunt indiferente.
Fructele sunt bunătăţile naturii care ne delectează cu aroma şi parfumul lor şi pentru că este iarnă, trebuie să ne aprovizionăm cu fructele de sezon, iar dintre cele mai cunoscute amintim: bananele, strugurii, mandarinele, portocalele rosii, portocalele dulci, rodiile, clementinele, kiwi, pomelo şi perele.
Bananele sunt singurele fructe cu gustul la fel de bun chiar si atunci când încă nu sunt suficient de coapte. Când alegem o banană coaptă, vom urmări una cu coaja galbenă şi pete maronii. Fructe bogate în carbohidraţi, potasiu şi vitamina C şi sărace în grăsimi, bananele pot fi păstrate în afara frigiderului timp de trei zile, dar şi în frigider, o scurtă perioadă.
Strugurii: sunt o sursă reală de vitamina A şi pot fi consumaţi simpli şi de ce nu, sub formă de vin. Alegeţi strugurii mari, cu o culoare puternică şi care au boabele bine legate de ciorchine.
Mandarinele sunt fructele lunilor decembrie si ianuarie. Alegeţi-le pe cele fără pete sau puncte neplăcute. Sursă veritabilă de vitamina C şi cupru.
Portocalele roşii: au o aromă delicată şi dulce şi despre ele se crede că ar combate bolile de inimă, cancerul şi colesterolul.
Rodiile şi-au câştigat faima în ultimii ani datorită gustului citric şi suculent. De aceea, există multe preparate cu suc de rodie şi dacă adaugăm acţiunile de prevenire a îmbătrânirii premature sau a cancerului pielii, rodiile sunt o alegere mai mult decât delicioasă.