Alege-ţi nuanţa părului în funcţie de culoarea ochilor

A venit deja toamna, iar tu trebuie să te încadrezi în tendinţele pentru toamnă-iarnă. Să fii preocupată de imaginea ta, nu este un lucru deloc rău, ba chiar reprezintă un must pentru a te face să te simţi bine în pielea ta.

Astăzi îţi voi arăta cum să îţi schimbi culoarea părului în funcţie de culoarea ochilor tăi. Trebuie să ţii cont în primul rând de ce culoare îţi pune în evidenţa ochii şi ce culoare îţi umbreşte sau ascunde culoarea ochilor.

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, aşa că, pune-i în evidenţă

Daca ai culoarea ochilor deschisă, de exemplu albastrul cerului, verde deschis sau gri alege, pentru părul tău e potrivită o nuanţă de blond chiar un blond cenuşiu. Dacă pigmentul pielii tale este un pic mai închis, cu siguranţă ai ochii de culoarea chihlimbarului, sau maro deschis. Pentru păr, axează-te tot pe lumină şi culori deschise dar adaugă şi câteva şuviţe mai închise la culoare. NU alege negru!

Dacă ai ochii căprui, albastru închis ori verde, atunci alege pentru părul tău un blond murdar sau, dacă vrei să fii un pic mai îndrăzneaţă, optează pentru un şaten deschis.

Ochii negri şi părul negru se completează reciproc. Imaginează-ţi cafeaua pe care ai baut-o de dimineaţă… asta e culoarea părului pentru tine. Dacă te simţi un pic jazzy, optează pentru culoarea prunei sau un vişiniu mai închis. Pentru ochii de culoarea negru, cu nuanţa pielii mai caldă, ciocolata este nuanţa potrivită. Nu opta pentru un negru închis, ci axează-te pe un maro închis.

Mai întâi de toate, învaţă să-ţi determini culoarea pielii. Poate sună banal şi crezi că nu ai avea nevoie să ştii nuanţa pigmentului tău, dar ai greşi daca nu ai lua în considerare acest aspect.

Verifică rapid tonul pielii tale, cu ajutorul unei bucăţele de hârtie. Cum?

Ia o bucată de hârtie şi aşează-te în faţa unei oglinzi, la lumina naturală a soarelui. Pune bucata de hârtie, paralel cu faţa ta. Dacă hârtia face ca pigmentul pielii tale să fie galben, atunci ai un ton de piele cald, dacă hârtia face ca pigmentul pielii tale să fie albastru sau gri, ai un ton de piele rece.

Iţi doresc mult succes şi fie ca nuanţa pe care o vei alege să-ţi evidenţieze ochii aşa cu ai dorit!

Sursă foto:

tumblr.com

www.all2need.com

                                                                                                Oana Cezara Cone