Alege tratamentul cu peeling chimic potrivit tenului tău

Tocmai ai scăpat de acnee şi totuşi stai în fiecare zi în faţă oglinzii acoperindu­-ţi petele şi urmele de pe faţă? Alflă că poţi s-o iei mai încet cu cosmeticele, pentru că imperfecţiunile tenului pot fi eliminate definitiv prin peelingul chimic. Doar după câteva şedinţe ridurile mici, petele lăsate de soare sau leziunile în urma acneei vor deveni amintiri de mult uitate.

Ce înseamnă peelingul chimic

Peeling-ul chimic  este o metodă neinvazivă pentru întreţinerea pielii în procesul de îmbătrânire, soluţionând problema porilor dilataţi, a petelor pigmentare, a pistruilor şi leziunilor pielii prin folosirea unei soluţii chimice care îndepărtează straturile superficiale ale pielii. În urma acestui proces, se vor forma noi celule care produc o suprafaţă mai netedă, mai întinsă, mai tânără a pielii.

Orice tip de ten poate fi tratat prin peeling chimic, însă cei cu pielea deschisă la culoare prezintă mai multe şanse de reuşită decât cei bruneţi. Soluţia chimică poate îndepărta celulele moarte aflate nu numai în regiunea feţei, ci şi în aria decolteului sau pe dosul palmelor printr-o procedură ce durează aproximativ 30 de minute”, mărturiseşte medicul specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, Dr. Silvia Stănculescu.

Tipuri de peeling-uri

În funcţie de gradul de penetrare în epidermă şi nivelul de distrugere al celulelor moarte, peeling-urile chimice pot căpăta trei dimensiuni, astfel încât pacientului i se va efectua intervenţia potrivită tenului său, având posibilitatea de a trece în mod progresiv de la o etapă la alta.

Peeling-ul superficial constă în crearea unei soluţii din zăpadă carbonică, Alpha Hidroxi acizi şi acid tricolor acetic. Rolul acesteia este de a distruge stratul cornos până la atingerea celui granulos şi este potrivit pentru cei cu pielea sensibilă.

Peeling-ul de profunizme medie este realizat pe baza unor acizi proveniţi din fructe meniţi să îndepărteze cicatricile lăsate de acnee şi petele cafenii. Pentru a atinge rezultatul aşteptat, pielea trebuie pregătită înainte de procedură cu o cremă pe bază de vitamina C, iar după 6 zile de la intervenţie pielea va deveni rozalie şi netedă, ca nouă.

Peeling-ul profund foloseşte fenolul pentru a trata riduri şi leziuni pronunţate, boli virale, pete ale pielii cauzate de sarcină sau pistrui. Tratementul cu fenol este recomandat exclusiv pentru faţă, în urma acestui procedeu capacitatea pielii de pigmentare fiind scăzută. Un peeling profund pe toată faţa durează aproximativ o oră şi jumătate, de obicei fiind nevoie de unul singur, întrucât rezultatele sunt permanente.

Ce trebuie să faci după un tratement de peeling chimic

Intervenţia în sine nu durează mult, însă o recuperare sănătoasă şi irevocabilă se întinde pe o perioadă îndelungată în care pacientul trebuie să-şi îngrijească pielea cu creme regeneratoare şi hidratante şi să evite expunderea la razele soalare. O piele nouă o să răsară în aproximativ o săptămână pe faţa celui ce foloseşte cu îndârjire cremele şi respectă întocmai sfaturile specialistului, iar după două săptămâni de la tratament se pot reîncepe activităţile normale, tenul fiind suficient de sănătoas pentru a suporta chair şi machiajul.

În acest sens, specialista în chirurgie plastică, Dr. Silvia Stănculescu recomandă: “pielea o să fie foarte sensibilă în urma tratamentului, având un aspect iritat. Senzaţiile de arsură sau uscăciune vor fi ameliorate prin creme hidratante, iar ieşirile din casă nu se fac fără aplicarea unei creme cu un grad ridicat de protecţie solară”.

Peeling-ul chimic rămâne o metodă convenabilă de întinerire a pielii recomandată celor ce doresc să scape de urmele inestetice produse de leziuni sau, pur şi simplu, celor care îşi doresc un ten mai proaspăt şi luminos. Dacă vrei o piele nouă, nu mai aştepta şi încearcă un peeling!

Sursă foto: cocooncosmetic.wordpress.com