Alimentele care ne ingrijesc tenul

Daca ultima data v-am vorbit despre smoothieuri, o veritabila sursa de energie pentru organism, astazi va voi scrie despre cum putem include in dieta zilnica alimente cu efecte benefice asupra pielii noastre. Daca nu stiati inca, aflati ca produsele pe care le consumam ne afecteaza tenul la fel de usor ca oricare alta crema de fata, deci ceea ce mancam se vede!

De pe site-ul dailyglow.com aflam sfaturile medicilor dermatologi cu privire la alimentele pe care ar trebui sa adaugam in cosul de cumparaturi pentru a avea o piele sanatoasa si curata.

 Untitled

Rosiile
Fara doar si poate, rosiile ocupa un loc fruntas in lista alimentelor care ne protejeaza tenul, datorita continutului de licopen, un puternic antioxidant natural. Chiar daca studiile nu au fost pana acum foarte concludente, multi oameni de stiinta considera ca licopenul ar putea fi elementul care tine departe de pielea fetei efectele nocive ale soarelui.

Aceasta substanta este absorbita cel mai bine de organism atunci cand a fost prelucrata sau gatit, astfel incat, daca dorim sa ne protejam impotriva razelor ultraviolete, s-ar putea sa ne fie mai de ajutor sa mancam sos si pasta de rosii pregatite in casa.

De asemenea, tineti minte ca licopenul este absorbit mult mai usor atunci cand este consumat alaturi de alimente bogate in grasimi, cum ar fi ouale, avocado si ulei de masline.

Carnea rosie

Carnea rosie slaba este un aliment bogat in proteine si zinc, fapt pentru care – spun studiile recente – este mult mai eficienta decat antibioticele in tratarea acneei.

Pentru a produce colagen, pielea noastra are nevoie de doi amino – acizi, si anume glicina si prolina, care se gasesc in cea mai mare concentratie in proteinele din carnea rosie. Si zincul, puternic antiinflamator natural, este la randul sau foarte important, in lipsa sa fiind destul de greu pentru pielea noastra sa produca colagen.

Iar daca sunteti vegetarieni, avem o solutie si pentru voi. Concentratii mari de glicina pot fi gasite in fructele de mare, prolina in branzeturi si in varza, iar zincul in linte, fasole si stridii crude.

Ceaiul verde

Nu mai e un secret pentru nimeni ca ceaiul verde este unul din cei mai puternici antioxidanti, rolul sau de puternic agent antiinflamator si antiimbatranire fiind pus pe seama concentratiei mari de catechine.

Studiile arata ca ceaiul verde poate fi folosit atat pe cale orala, cat si local, pentru a proteja pielea de arsuri solare si razele UV – ambele asociate cu aparitia cancerului.

De asemenea, se pare ca doua cesti de ceai verde pe zi pe parcursul a sase luni ar putea combate efectele nocive ale soarelui si pot chiar sa imbunatateasca vizibil orice problema am avea cu roseata si venele capilare sparte.


Fasolea verde

Daca tot am inceput sa vorbim despre alimente verzi, vom continua cu fasolea, care prezinta doua avantaje esentiale: are un continut scazut de calorii si ne poate ajuta sa avem un par bogat si unghii sanatoase.

Fasolea verde ocupa o pozitie fruntasa in lista alimentelor care ne hranesc tenul, datorita continutului sau bogat de siliciu, care ne poate intari parul si unghiile atunci cand consumam in jur de 10mg zilnic.

 
Nucile

Multa lume crede ca somonul este principala sursa de acizi grasi omega-3, dar stiati ca nucile contin si ele o foarte mare concetratie din aceste substante? Acestea sunt un antiinflamator natural care pastreaza pielea hidratata si o protejeaza de chimicale si alte toxine, astfel incat pot deveni cel mai bun prieten al celor care  se confrunta cu roseala pielii, umflaturi, pete, acnee sau riduri.

In plus, acidul alfa-linolenic (ALA) aflat in omega-3 este de ajutor in combaterea uscarii tenului, asociata cu inaintarea in varsta, ceea ce duce la aparitia ridurilor.

Dar nu e cazul sa ne oprim la nuci, pentru ca putem mari aportul de omega-3 din dieta, incluzand in alimentatia noastra zilnica migdale, ulei de masline si seminte de in.

Iaurtul

Nu numai ca este un ingredient esential in cele mai gustoase smoothie-uri, dar iaurtul este si un probiotic natural, ceea ce inseamna ca are efecte benefice asupra sistemului nostru digestiv, dar si imunitar.

Iartul i-ar putea ajuta pe cei care se confrunta cu probleme gastrointestinale sau care sunt predispusi la infectii cu candida.

Dar probabil ca va intrebati deja ce legatura are cu tenul? Ei bine, se pare ca iartul are efecte benefice asupra pielii fetei, fiind un real ajutor in lupta contra acneei, a eczemelor sau chiar a matretii. Trebuie sa fim atenti doar sa alegem un iaurt slab, pentru ca cele bogate in grasimi vor avea efect contrar, agravand inflamatia. Iar cui nu-i place iartul si lactatele in general, le poate inlocui cu suplimentele probiotice.

Asadar, cea mai buna dieta pentru o piele sanatoasa si frumoasa trebuie sa fie bogata in urmatoarele elemente: apa, acizi grasi omega 3, minerale, vitamine si antioxidanti. Si nu uitati: suntem ceea ce mancam, asa ca alegeti cu grija alimentele pe care le puneti in cos data viitoare cand mergeti la cumparaturi.

 (Articol preluat de pe http://danasota.com)