Alternative naturale pentru deodorantele convenţionale, de la Weleda

Citim sau auzim tot mai des în jurul nostru discuţii cu privire la substanţele potenţial cancerigene din componenţa cosmeticelor pe care, de plăcere sau din nevoie, le utilizăm zilnic. Printre acestea se numără şi deodorantele sau antiperspirantele sintetice.

Trebuie să acceptăm cu toţii că transpiraţia este un proces natural, cedovedeşte funcţionarea normală a organismului. Cu toate acestea, un element important pentru modul în care ne percep cei din jur, este felul în care mirosim.

De aceea, cei mai mulţi dintre noi folosesc deodorante sau antiperspirante pentru a suprima mirosurile neplăcute. Totuşi, înainte de a alege orice produs disponibil pe piaţă, trebuie să avem în vedere că acesta este conceput să reziste ore în şir pe pielea noastră, timp în care substanţele chimice din componenţa, pot duce la probleme serioase de sănătate.

Antiperspirantele funcţionează prin blocarea glandelor sudoripare, responsabile de reglarea şi menţinerea temperaturii corpului prin transpiraţie. Ionii de aluminiu, utilizaţi în multe produse cosmetice, au fost studiaţi de specialişti, care au fost de părere că aceştia pot duce la apariţia unor boli precum alergiile, cancerul de san sau Alzheimer.

Din cauza blocării eliminiarii toxinelor din organism, sub piele pot apărea noduli, unii dintre aceştia putând duce chiar la apariţia cancerului la sân.

Însă nu transpiraţia în sine, ci bacteriile de pe pielea noastră sunt cele care creează mirosul neplăcut. Deodorantele naturale, prin ingredientele conţinute, opresc mirosul urât să se formeze, omorând bacteriile şi lăsându-ţi, în acelaşi timp, pielea să respire şi să transpire în mod natural.

Alt ingredient potenţial periculos din componenţa deodorantelor sintetice este propylene glycol, care penetrează pielea şi, chiar în concentraţii mai mici de 2%, poate provoca iritaţii ale pielii. Triclosanul, folosit ca agent antibacterian şi conservant, reacţionează în contact cu apă, rezultând cloroform, o substanţă cancerigenă, resposabila şi de tulburări endocrine. De asemenea, studiile arată că expunerea la parabeni (precum metil, etil, propil, benzil şi butyl) pot duce la probleme de feritilitate.

Dacă vrei să stai departe de toţi aceşti compuşi chimici, alternativă o reprezintă bineînţeles produsele naturale. Deodorantele naturale de la Weleda conţin extracte şi uleiuri din plante medicinale şi aromatice, nu au în componenţa conservanţi sau coloranţi artificiali şi nici substanţe alcoolice dure.

Cele mai bune antiperspirante sunt cele din plante, arbori sau fructe aromate. Uneori se foloseşte întreaga plantă (salvie, busuioc), alteori doar florile (trandafiri, iasomie),frunzele (mentă), coaja fructelor (lămâie, portocala), scoarţa sau chiar mugurii unor arbori (scorţişoară, cuişoarele).

Deodorantul Weleda Citrus conţine uleiuri eterice din coajă de citrice, cu un efect dezodorizant blând, care absorb şi neutralizează mirosul neplăcut, fiind în acelaşi timp bine tolerate de către piele. Pentru a fi la îndemână de fiecare dată când avem nevoie de el, deodorantul Weleda Citrus există, pe lângă varianta de 100ml, şi în versiuni de ambalaj mic (30 ml), uşor de purtat în poşetă.

În locul substanţelor chimice dăunătoare, Weleda utilizează uleiuri esenţiale naturale din flori şi plante medicinale, care ne protejează şi parfumează pielea în mod natural.

Pentru starea de bine a întregului organism, trebuie să acordăm atenţie produselor cu care pielea noastră intră în contact, fie că sunt cosmetice sau chiar produse de îmbrăcăminte. În lumea actuală, în care atacul chimic pare generalizat şi de neoprit, trebuie să îndreptăm măcar lucrurile asupra cărora avem control.

Niciun parfum artificial din lume nu merită să îţi asumi riscuri de sănătate. Şi nu uita, alternativele naturale sunt mereu cele mai bune pentru tine!

Deodorantele naturale Weleda nu conţin substanţe antiperspirante precum sarurile de aluminiu, care îngustează porii, nici ftalaţi (BBP) sau substanţe sintetice pentru parfum, culoare şi conservare. Şi pentru că nu închid porii şi acţionează fără a utiliza substanţe dăunătoare, ele au primit calificativul „foarte bun“ de la ÖkoTest.

Prospeţime naturală cu uleiuri eterice veritabile

Uleiurile eterice din coajă fructelor de citrice au un efect dezodorizant blând, fără a influenţa funcţiile naturale a pielii. Aceasta înseamnă că procesele naturale de eliminare a substanţelor prin piele, necesare bunei funcţionări a unui organism saatos, nu sunt oprite, porii nefiind închişi. Eficienta şi toleranţă de către piele sunt testate dermatologic.

Deodorantul Citrus este distribuit sub formă de recipient cu pulverizator fără utilizarea altor substanţe pentru aceasta. Este uşor de utilizat, poate fi reumplut şi este ecologic. Există şi în versiuni de ambalaj mic, pentru a putea fi purtat în poşetă. Preţ: 27 Ron – 30 ml şi 64 Ron – 100 ml.

Compoziţie: alcool, apă, amestec uleiuri eterice naturale, ulei de lămâie.

Produsele Weleda sunt disponibile în farmaciile Dona, Centrofarm, Plafar, Remedio, Catenă, Citypharma dar şi în magazinele naturiste şi magazine online, din toată ţara (MioBio, Napati, BioGood, Biobunatati, etc).

Produsele sunt testate clinic şi nu sunt testate pe animale.

Produsele Weleda susţin utilizarea materiilor prime ecologice şi economisirea apei şi a energiei. Ele sunt produse în Germania, la Schwäbisch Gmünd, în apropiere de Stuttgart.