AU INCEPUT INSCRIERILE PENTRU S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2016

Cu o prima ediţie a competitiei ce s-a bucurat de un succes notabil, mai bine de 3,000 de aplicanţii, S.Pellegrino Young Chef anunta ca au mai ramas 30 de zile de inscriere pentru editia din 2016 a competitiei globale de recrutare a celui mai bun tânăr chef din lume.

Această iniţiativă unică, ce împarte lumea în 20 de arii geografice şi în care se implică aproximativ 100 din cei mai buni bucătari internaţionali ca juraţi, 20 de finalişti, 20 de mentori şi un juriu cu adevărat excepţional, reflectă dedicaţia S.Pellegrino pentru a susţine tinerele talente. Aplicaţiile se pot completa pana la data de 31 martie 2016 pe site-ul www.finedininglovers.com.

 

S.Pellegrino Young Chef 2016 va prezenta un panel reînnoit de jurati, supranumit si Cei Şapte Înţelepţi, ce vor fi responsabili cu selecţia celor mai talentaţi tineri bucătari din lume. Juriul va fi compus din unii dintre cei mai prestigioşi maeştri bucătari din lume, precum David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne si Roberta Sudbrack.

 

S.Pellegrino Young Chef este o competiţie globală ce se desfăşoară în mai multe etape:

 

Etapa Unu – Applicaţia Online

Începand cu 1 Ianuarie 2016 şi până pe 31 Martie, toţi tinerii bucătari internaţionali vor avea posibilitatea de a-şi depune aplicaţia împreună cu un preparat unic, în Engleză pe site-ul www.finedininglovers.com,publicaţia online pentru cei pasionaţi de mâncare şi gătit care este susţinută cu mândrie de S.Pellegrino şi Acqua Panna. Tinerii aplicanţi trebuie să aibă cel mult 30 de ani şi trebuie de asemenea să aibă experienţă de cel puţin un an de lucru într-un restaurant ca chef, sous chef sau chef de partie.

 

Etapa Doi – Selecţia participanţilor Regionali şi a Câştigătorului Regional

Toţi candidaţii vor fi împărţiţi în 20 de regiuni* conform originii lor geografice, aplicatiile lor urmand sa fie evaluate de ALMA, lider mondial pentru training şi educaţie în ceea ce priveşte bucătăria italiană (www.alma.scuolacucina.it). De-a lungul lunii aprilie, ALMA va selecta zece finalişti pentru fiecare regiune, respectând cele cinci Reguli de Aur: ingrediente, îndemânare, geniu, frumuseţe şi mesaj.

 

…şi Finalele Regionale

Cei zece finalişti selectaţi din cele 20 de regiuni geografice vor trece apoi la etapa Finalelor Locale, unde vor avea loc competiţii live în fiecare regiune înperioada 1 Mai-15 August. Pe parcursul acestei etape finaliştii vor găti preparatele lor unice pentru un juriu exclusiv format din bucătari de top independenţi care vor gusta preparatele şi vor selecta un câştigător, urmând cele cinci Reguli de Aur.

În regiunea Europei de Est, juriul include nume rezonante precum Adrian Hadean (Romania), Tomaz Kavcic (Slovenia) si Modest Amaro (Polonia).

Etapa Trei – Evenimentul de Sfarşit- Marea Finala

Pe 13 Octombrie 2016, toţi finaliştii Young Chef se vor aduna în Milano pentru etapa finală, ce constă într-o competiţie de gătit intensă, timp de două zile în faţa juraţi internaţionali, ce vor acorda premiul S.Pellegrino Young Chef 2016.