Balul Florilor- eveniment caritabil

 

 

Asociatia Lions Club Decan Bucuresti organizeaza in data de 23 martie, orele 19:00, la Salonul „Le Diplomate” din cadrul hotelului Hilton Athenee Palace evenimentul caritabil numit „Balul Florilor” ce are ca scop strangerea de fonduri pentru dotarea Sectiei de Neurologie a Spitalului Colentina din Bucuresti cu un aparat EEG, in cadrul proiectului „Telemedicina in Epilepsie”.

Evenimentul va fi prezentat de actrita Ani Cretu, iar momentele speciale vor fi oferite de: tenorul Lucian Corchis, soprana Nora Paunescu, Ana Baniciu, Stefan Stan & Band si Raluk.

 

Telemedicina in Epilespie este o campanie sustinuta de cluburile Lions, la nivel national, care si-a propus crearea unei retele de telemedicina in spitale de stat sau private, prin dotarea cu aparate EEG in vederea diagnosticarii corecte a formei de epilepsie de care sufera pacientii. Reteaua de telemedicina este conectata international.

Epilepsia este o suferință cronică cerebrală ce se manifestă prin crize epileptice, adică episoade de pierdere a stării de conștiență (se rupe contactul bolnavului cu mediul înconjurător) sau modificare a stării de conștiență.  Aceste episoade de pierdere a stării de conștientă sau modificare a stării de conștientă pot apărea atât la copii, cât și la persoanele adulte și se numesc crize epileptice.

 

Epilepsy Challenge continua si in on line cu o campanie initiata in parteneriat cu On Heels PR, numita „Supereroi de bine” in care vedetele si bloggerii provoaca audienta sa doneze minim 20 de lei pentru a strange fondurile necesare achizitonarii aparatului. Printre vedetele care sunt alaturi de proiect se numara: Andrei Coman, Ionel Danciulescu, Doinita Oancea, Iuliana Luciu, Majda Aboulumosha, Ana Morodan, Ruby, Betty Stoian, Laura Cosoi, Samurai.

Lions Clubs International (LCI) este o organizație non-politică seculară, care a luat naștere pe 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, la inițiativa omului de afaceri Melvin Jones. Lions Clubs International este cea mai mare organizație de servicii prin voluntariat din lume. Această organizație este reprezentată în peste 200 de țări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.500.000 de membri. În România Districtul 124 este format din 66 de cluburi în care activează peste 1.500 de membri.