Barbatii care apeleaza la rinoplastie au asteptari diferite, fata de femei

Psihologia barbatilor difera de cea a femeilor, iar asta implica o abordare diferita asupra procedurilor estetice. In cazul unui barbat, beneficiile unei interventii de rinoplastie constau in obtinerea unui nas masculin, drept, care sa aiba un unghi intre nas si buza superioara de aproximativ 110 grade, nu 120- 130 ca la femei. De asemenea, este important ca medicul sa detina o experienta suficienta in practicarea rinoplastiei pentru barbati, pentru a a se evita ,,feminizarea” nasului.

DR. CALIN DOBOS

Unii barbati sunt nemultumiti ca au un nas prea mare sau prea mic in comparatie cu restul fetei, un varf prea proeminent, prea lung sau prea cazut, o cocoasa mare. Altii pot ajunge sa aiba probleme cu aspectul nasului in urma unor altercatii sau in urma unor traumatisme accidentale. Frecvent se asociaza si tulburari de respiratie care pot fi rezolvate in acelasi moment. Toate aceste nemultumiri estetice si/sau functionale pot fi corectate, iar scopul principal este ca rezultatul sa fie in armonie cu chipul, dar sa fie pastrate caracteristicile masculine.

,,In cazul barbaţilor, cartilajele nazale si oasele sunt mai puternice, mai grele si mai putin flexibile.Totodata, tenul are o densitate mai mare, deci o mai mică flexibilitate pentru redrapare si modelare.  Astfel, durata interventiei chirugicale poate fi mai mica, insa timpul de recuperare mai lent.”, afirma dr. chirurg estetician Calin Dobos.

Dupa rinoplastie, profilul trebuie sa fie mai drept, unghiul nazo-frontal mai acut, iar varful sa aiba o forma unghiulara si bine definita.

Barbatii au, in general, tendinta de a se recupera mai usor decat femeile dupa o interventie chirurgicala de rinoplastie.

Pana si o reducere minima a unei denivelari poate avea drept rezultat o imbunataire spectaculoasa a nasului.

Potrivit Societatii Americane de Chirurgie Plastica si Estetica, la nivel mondial, primele trei cele mai comune proceduri cosmetice pentru barbati sunt liposuctia, rinoplastia si chirurgia pleoapelor. Printre vedetele de la Hollywood care au recunoscut ca si-au facut operatii de lifting facial, injectii cu botox sau interventii de corectare a nasului se numara actori precum: Keanu Reeves, George Clooney, Brad Pitt, Tom Cruise, Michael Douglas si Al Pacino.

Mai multe detalii despre activitatea medicului chirurg estetician Calin Dobos se afla pe website-ul drdoboscalin.ro si pe pagina de Facebook facebook.com/DobosCalin.

Despre Dr. Calin Dobos

Dr. Calin Dobos detine o vasta experienta in domeniul chirurgiei estetice, acumulata in cei peste 15 ani de lucru in tara, dar si prin participarea la diferite congrese internationale in aproape toate tarile din Europa, pe continentul American, SUA, Canada si Asia. Acesta a reusit sa aduca la noi in tara cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.

Stagiile de perfectionare in strainatate, pregatirea timpurie facuta inca de pe bancile facultatii, dar si sutele de cazuri solutionate anual reprezinta cartea de vizita a Dr. Calin Dobos.