B'ESTFEST Summer Camp – muzică și relaxare

Cea de-a şasea ediţie a festivalului B’ESTFEST va avea loc în zilele de 6, 7 şi 8 iulie pe malul lacului Pasărea din comuna Tunari, care se va transforma într-un orăşel al distracţiei, cu scene în aer liber, pe care vor cânta zeci de artişti, cu zone pentru relaxare şi activităţi creative.

Organizatorii au păstrat conceptul de Summer Camp, lansat anul trecut, oferind publicului numeroase posibilităţi de distracţie. Islazul comunei Tunari, aflată în nordul Bucureştiului, a fost conceput ca un oraş în miniatură, împărţit în mai multe zone pentru diferite activităţi.

Muzică live

Pe şase scene, timp de trei zile, vor concerta zeci de artişti, printre care se numără şi Caro Emerald, Pulp, Kreator, The Qemists, Milow, Selah Sue, Garbage.

Vor fi prezente şi trupe româneşti precum B.U.G. Mafia, Paraziţii, The Mood, Şuie Paparude, Viţa de Vie, Toulouse Lautrec şi Les Elephants Bizzares.

Concertele vor începe la ora 16.00 vineri, respectiv 12.00 sâmbătă şi duminică, iar muzica va răsuna până în zori.

Ediţia din acest an vine cu o noutate, conceptul de „petrecere în şoaptă”. Cei prezenţi se vor putea distra până dimineaţa la Silent Party, petrecerea la care muzica poate fi ascultată doar de cei care poartă căşti audio wireless.

Un festival complet

Pe lângă concerte, B’ESTFEST propune şi alte activităţi, de la sporturi până la filme şi cărţi, toate menite să vă scoată din casă şi să vă ofere un sfârşit de săptămână de neuitat.

Zona de sport pune la dispoziţia iubitorilor de mişcare în aer liber terenuri de fotbal, volei şi baschet, aşa că tot ce vă mai trebuie este energia.

Pentru a ne simţi copii la orice vârstă, în cadrul festivalului există şi un parc de distracţii cu diferite activităţi: de la bumping cars şi carusel până la spectacole de magie sau tatuaje. Ca atmosfera să fie autentică, nu vor lipsi nici maşinile de făcut popcorn şi vată pe băţ. Pentru senzaţii tari şi mai multă adrenalină, va fi pus la dispoziţia fanilor mini-skatepark-ul de la burn Hardcore Spot, unde vor avea parte de skate, slackline, BMX şi bungee jumping.

Zona de lounge, amenajată departe de agitaţia concertelor, este destinată relaxării. Puteţi să staţi alături de prieteni la un ceai, pe malul lacului, sau să răsfoiţi cărţile puse la dispoziţie de Lecturi Urbane, în Book Corner. Pentru cinefili, Vodafone a amenajat un cinema în aer liber, unde vor rula filme în fiecare zi a festivalului.

La Arts&Crafts, vor fi susţinute ateliere de dansuri irlandeze, jonglerie sau chitară, precum şi workshop-uri creative de modelaj, pictură, origami şi altele.

 Din bazar veţi putea cumpăra haine, accesorii, decoraţiuni si alte obiecte deosebite de la comercianţi, corturi, saci de dormit şi alte echipamente de camping.

Green Village este modalitatea prin care B’ESTFEST încurajează publicul să aibă o atitudine eco. Proiectele desfăşurate în această zonă îşi propun să arate tinerilor ce înseamnă protejarea mediului. Vor fi puse la dispoziţie spaţii de lectură şi eReadere, se vor organiza expoziţii cu obiecte realizate din materiale reciclate, iar vizitatorii îşi vor putea încărca aparatura electronică cu energie de la panourile fotovoltaice.

În zona de food court, cei prezenţi pot alege dintr-un meniu variat, pentru toate gusturile – tradiţionalii mici cu muştar, preparate italieneşti şi mâncare cu specific indian.

Bine de știut…

Cazare şi transport

Dacă vreţi să rămâneţi peste noapte, organizatorii v-au pus la dispoziţie un camping, în care accesul se face pe baza unui voucher de cazare în valoare de 15 lei. Puteţi fie să veniţi cu cortul de acasă, fie să cumpăraţi sau să închiriaţi toate echipamentele direct din B’ESTFEST Park. Pentru mai mult confort, puteţi închiria şi rulote cu 70 de euro pe zi.

Transportul este asigurat de RATB şi linia de maxi taxi 445 pe toată durata festivalului, inclusiv noaptea, iar dacă doriţi să veniţi cu maşina personală, aveţi la dispoziţie o parcare încăpătoare, chiar la intrarea în zona festivalului.

Preţul biletelor este de 125 de lei pentru o singură zi şi 265 de lei pentru abonamentele de trei zile.

Material realizat de Andreea Dobre