Borderline by Ana Maria Cornea

Borderline by Ana Maria Cornea, la granita dintre feminin si masculin

Atunci cand istoria si arta se intalnesc, rezultatul prinde contur sub forma unei colectii efervescente sub semnatura designerului Ana Maria Cornea. In ultima sa colectie, Borderline, aceasta celebreaza spiritul neinfricat al femeii moderne si il ghideaza spre regasirea divei hollywoodiene intrinseci. Delicata, dar puternica, aceasta este definitia femeii complexe a secolului XXI din perspectiva Anei Maria Cornea, care, inspirata de aceasta, creaza o colectie de piese vestimentare ce graviteaza in jurul acestor doua calitati. Noua colectie surprinde delimitarea fina dintre feminitate si masculinitate, o impletire dinamica intre notiunile reprezentative celor doua genuri.

Franjurii, elemente dramatice ce isi au provenienta din luxul si opulenta anilor ’20, sunt readusi la viata in creatiile din colectia toamna-iarna 2015/2016. Aceste structuri iconice ale erei jazz se regasesc in mod repetitiv, fie sub forma de accesorii, fie sub forma detaliilor ce intregesc complexitatea pieselor atemporale, devenind elementele-cheie ale acestei colectii dedicate femeii care nu se teme sa experimenteze, o Greta Garbo a zilelor noastre.

Ridicata la rang de piesa statement in aceasta colectie este rochia-tuxedo, o initiativa indrazneata, ce va transforma in miez de noapte orice femeie intr-o adevarata femme fatale, misterioasa si seducatoare. Acest model imbina armonios tot ce este mai bun din cele doua lumi, dand o nota masculina unei piese-simbol a feminitatii, mica rochie neagra.

De asemenea, un alt must-have in materie de moda este sacoul-kimono, reinterpretat din cultura traditionala japoneza intr-o piesa potrivita pentru sezonul friguros, ce va imblanzi cu usurinta o tinuta neconventionala, pastrand, in aceelasi timp, doza necesara de sex-appeal.

Rosu si negru sau fuziunea dintre pasiune si mister, sunt culorile-vedeta ale colectiei Boderline. Aceasta promite o diversitate de modele de sacouri, rochii si paltoane, stilizate cu detalii de efect precum franjuri, ciucuri, volane si drapaje, „modelate” din materiale si tesaturi ca de pilda stofa, neoprenul, tulul si dantela.

Pentru ca rezultatul finit sa fie unul studiat si de-a dreptul spectaculos, outfiturile au fost completat de incaltaminte ce poarta semnatura Mineli Boutique, ce intregesc orice tinuta.

Rochie Alison Rochie Becka Rochie Clare Rochie Gwenda

Photo: Irinel Cirlanaru

Model: Madalina/MRA Models Agency

Hair: Roxana Balaci/ Gett’s Salons

Make-up: Alina Boitor

Shoes: Mineli Boutique