Brǎțara prieteniei

Dacǎ obișnuiai ȋn școala primarǎ sǎ confecționezi brǎțǎri ale prieteniei, iar astǎzi nu ȋți amintești toți pașii necesari pentru realizarea lor, iatǎ un tutorial cu ajutorul cǎruia vei putea face din nou aceste brǎțǎri.

Ai nevoie de:

–          Ațǎ pentru broderie

–          Un ac de siguranțǎ

–          O pereche de foarfece

Pentru ȋnceput trebuie sǎ tai mai multe fire, de culori diferite la aceeași dimensiune, respectiv 24 de centrimetri. Combinǎ firele și fǎ un nod puțin mai jos pentru a o putea  lega. Partea aceasta prinde-o cu un ac de siguranțǎ, iar restul separǎ-le ȋn douǎ.

Ȋncepe cu primul fir din partea stȃngǎ și fǎ un nod cu cel de-al doilea, de culoare diferitǎ. Trage ȋn sus și la dreapta pentru a strȃnge. Asigurǎ nodul de douǎ ori pe fiecare culoare, apoi continuǎ ȋnnodarea pȃnǎ cȃnd culoarea exterioarǎ ajunge ȋn mijloc.

Continuǎ sǎ ridici culoarea exterioarǎ spre dreapta și sǎ faci nod, creȃnd un 4 cu formǎ inversǎ. Apoi trage ȋn sus și pe stȃnga pentru a strȃnge. Nu uita sǎ faci nod de douǎ ori pe fiecare culoare. Ȋnnoadǎ pe stȃnga pȃnǎ ajungi la mijloc, apoi fǎ un nod ȋn spate pentru a prinde cele 2 pǎrți. Ti-ai amintit sǎ ȋnnozi de douǎ ori? Aici se terminǎ primul rȃnd din modelul chevron.

Amintește-ți ordinea de culoare, este foarte importantǎ pentru primele rȃnduri, dupǎ rȃndurile 3-4 firele vor cǎdea foarte frumos. Terminǎ cu un nod și cu o panglicǎ.

                                                                                                Anca Savin