Rețeta perfectă pentru începătorii în ale gătitului. Oricine poate să gătească, dar ca să faci această rețetă chiar tot ce-ți trebuie este doar un pic de pasiune pentru răsfațul tău sau al celor din jur.
Mirodenii folosite: Scorțișoară, Ienibahar, Nucșoară, Sare, Gem de Căpșuni/ Zmeură.
Timp de preparare 30 minute. 20 de bucăți.
2 căni de făină
1/2 linguriță de sare
2 lingurițe de praf de copt
1 linguriță de scorțișoară
1/4 linguriță de ienibahar măcinat
1/2 linguriță de nucșoară măcinată
1/2 cană de unt sau margarină
1 cană de zahăr
3 ouă
1 cană de gem de căpșuni/ zmeură
2/3 cană de lapte
Cerneți împreună făina, sarea, praful de copt și mirodeniile. Într-un bol, amestecați untul sau margarina cu zahăr până când devine o pastă ușoară. Bateți ouăle și apoi adăugați și gemul preferat. Bateți încet ingredientele uscate, adăugând lapte. Plasați amestecul ușor moale în formele de brioșă si coaceți la 180°C pentru 25- 30 minute. Se servesc imediat.
Sursa: http://magazinuldemirodenii.ro/retete/briosa-cu-gem-de-zmeura-sau-capsuni/