Bucura-te de linistea celor mai frumoase momente alaturi de puiul tau!

Primele luni petrecute impreuna cu puiul tau pot fi tulburate de momentul neplacut al colicilor abdominale.

Nu trebuie sa te nelinistesti sau sa te invinovatesti. Colicile abdominale sunt o stare fiziologica normala, comuna bebelusilor in primele 3-4 luni de viata, indiferent daca sunt hraniti cu lapte matern sau nu.

Durerea cauzata de colici apare brusc si este insotita de plansul excesiv al bebelusului. Episoadele se repeta de mai multe ori in timpul zilei, mai ales dupa-amiaza tarziu si in timpul noptii, fara a avea un motiv specific precum: foame, oboseala, temperatura ridicata sau nevoia de schimbare a scutecului.

Momentele de irascibilitate si plans necontrolat pot fi insotite de incordarea si flexarea picioruselor la piept, inrosirea sau invinetirea fetei. Informeaza-te din timp si fii pregatita sa calmezi colicile abdominale ale puiului tau pentru a pastra linistea celor mai frumoase momente impreuna.

Cum recunosti colicile bebelusului:

 • Plans excesiv– crize de plans prelungit, fara un motiv specific
  • Debut  – fiecare episod are o durata clar determinata, cu inceput si sfarsit. Debutul este brusc, fara nicio legatura cu starea anterioara a bebelusului si apare, de obicei, in timpul serii.
  • Diferite fata de episoadele de plans “normal’ – episoadele de plans datorate colicilor sunt mai intense, mai zgomotoase si mai sonore ca cele “normale”. Plansul suna ca si cum bebelusul tipa si pare ca are dureri.
  • Miscarile corpului – bebelusul este nelinistit, isi misca mult mainile si picioarele.
  • Nu poate fi consolat – bebelusii care au colici sunt foarte greu de linistit, indiferent de incercarile parintilor.  Pot exista si momente mai linistite, dar copilul ramane agitat.

Diareea, varsaturile, febra nu reprezinta simptome ale colicilor bebelusilor. Daca bebelusul tau are unul dintre aceste simptome sau daca nu esti sigura ca sufera din cauza colicilor, consulta medicul.

Cum te sustine Infacol?

Infacol® este o suspensie orala care ajuta la eliberarea gazelor si calmeaza colicile abdominale ale bebelusilor.

Ingredientul activ din produsul Infacol este simeticona, un antiflatulent care favorizeaza contopirea micilor bule de gaz captive si formarea unor bule mai mari pe care bebelusul le poate elimina mai usor. Astfel, utilizat inaintea fiecarei mese a bebelusului, Infacol® ajuta la eliberarea gazelor si calmeaza colicile abdominale ale bebelusilor.

 • Se poate administra din prima zi de viata a bebelusului
 • Este sigur si bine tolerat, nu contine zahar, alcool sau coloranti
 • Usor de administrat, datorita pipetei dozatoare – se administreaza bebelusului 1 pipeta = 0,5 ml, inainte de fiecare masa
 • Are o aroma placuta, de portocale
 • Nu necesita preparare prealabila

Infacol® trebuie utilizat timp de cateva zile pentru a obtine cele mai bune rezultate. Continuarea utilizarii Infacol® poate ajuta la prevenirea acumularii de gaze.

Infacol® este un dispozitiv medical, disponibil in farmacii. Cititi cu atentie prospectul.