Calităţile de lider diferă în funcţie de sex

Când vine vorba despre puterea de a fi un lider în societatea actuală, oare există un pattern universal sau diferă în funcţie de sex? O femeie-lider se comportă după principii diferite faţă de un bărbat pe aceeaşi poziţie? Şi în final, a fi lider are o definiţie diferită pentru femei?

Se pare că da, calităţile unui lider chiar depind de sex, dar fără a submina inteligenţa sau autoritatea unuia. Dacă privim atent la exemplele de femei pe posturi de conducere, nu avem cum să nu observăm abordări diferite de cele ale bărbaţilor, consideraţi conducători ai lumii, de-a lungul timpului.

De ce femeia-lider este diferită de barbatul-lider?

Motivele pot apărea de sub egida stereotipiei şi a discriminării sexuale manifestate de-a lungul anilor până la emanciparea femeii şi revoluţia sexuală. Imaginea unei femei simple, fără capacitate de multitasking în afară căminului, care să poată gândi independent de bărbat s-a menţinut mult timp, până în jurul anilor `50, când feminismul a început să-şi spună cuvântul.

Femeile au luptat şi continuă să lupte pentru a demonstra că sunt egale bărbaţilor şi au atuuri pe care aceştia nu le deţin, pentru că în România cel puţin, încă mai există discriminare la locul de muncă.

Dar să lăsăm acest subiect complex deoparte. Femeile tind să avanseze pe scara ierarhică profesională din ce în ce mai mult, avem femei-lider care, prin prisma calităţilor diferite de cele ale bărbaţilor, chiar au succes în luarea deciziilor şi formarea comunităţilor pe care le reprezintă.

Calităţile unei femei-lider

S-a tot discutat că femeile-lider sunt mult mai ambiţioase şi mai convingătoare. Ele sunt înzestrate cu nevoia puternică de a duce lucrurile la bun sfârşit şi pregătite să-şi asume riscuri mult mai uşor decât bărbaţii lideri. Afectivitatea care caracterizează femeia şi controversele care au avut-o în prim-plan (în artă, în politică, familie) o determina să fie un lider mai empatic şi flexibil, cu excelente abilităţi interpersonale.

Această calitate de a comunica mai uşor face ca informaţia şi situaţiile să fie tratate sub aspecte multiple, nu dintr-o singură direcţie. Ce-i drept, bărbaţii sunt mult mai buni la a rezolva lucrurile pe rând, într-o singură direcţie. Femeia însă, este mai pricepută la multitasking, aşa cum o arată şi studiile sociologice.

Probabil cea mai frumoasă calitate a unei femei-lider este puterea de a convinge oamenii prin empatie: ca lider de sex feminin, înţelege de la sine şi poartă de grijă oamenilor pe care îi conduce, poate şi datorită instinctelor materne de protejare, astfel încât aceştia să se simtă înţeleşi şi apreciaţi la justa lor valoare.

În principiu, există câteva caracteristici principale ale leadershipului feminin: femeile sunt mai convingătoare decât bărbaţii; când se izbesc de respingere, ele învăţa de la adversari şi adoptă o atitudine de tipul „cine râde la urmă, râde mai bine”; liderii femei  au calităţi de team-building şi sunt mai predispuse la a-şi asuma riscuri şi a ignora regulile.

Aceste calităţi de lider ale femeilor sunt valorificate pe piaţă?

Faţă de anii anteriori, când principală putere şi formă de conducere era dominarea specifică bărbaţilor, acum se trece la un nou trend social specific femeilor, cel de a avea grijă de comunităţi – în acelaşi mod în care femeile tind să menţină familiile unite.

Organizaţiile de voluntari, stimularea lor, schimbările în viaţa comunităţii ale cărei membri încep să-şi împărtăşească ideile se bazează astfel pe cooperare, nu pe conflict. Aceste calităţi inovative ale unui lider: binele făcut celorlalţi, asumarea de responsabilităţi şi grijă faţă de comunitate sunt noile valori prin care femeile reuşesc să construiască un altfel de câmp profesional în societate – unul a cărui baza fundamentală este comunicarea şi empatia.

Andreea Enea

Sursa foto:

epmchannel.com