Protejează-ţi podoaba capilară pe timp de vară

Când vine vara, primul lucru la care ne gândim este acela că pielea noastră are de suferit. Pentru a ne proteja, cumpărăm creme de protecţie solară.

Însă uităm mai mereu de părul nostru, care poate fi deteriorat atât din cauza soarelui, cât şi din cauza clorului de la piscină şi a sării din apa de mare, sau ca urmare a nerespectării regulii celor doi litri de apă pe care trebuie să îi bem, zilnic.

Soarele

Pe timpul verii, razele soarelui sunt destul de periculoase pentru firele de păr. Cea mai eficientă protecţie este hidratarea corespunzătoare a părului, iar folosirea unui balsam sau aplicarea unei măşti speciale, cel puţin o dată, pe săptămână îţi vor menţine părul sănătos.

Poţi chiar să îţi faci acasă o asemenea mască de păr, prin combinarea ouălelor cu iaurtul sau a mierii de albine cu bananele, aceste ingrediente fiind utile pentru întărirea rădăcinilor deteriorate.

O altă soluţie ar fi să aplici pe păr ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos şi să îl ţii într-o folie sau ceva care să îl păstreze astfel pentru câteva ore, iar apoi să îţi clăteşti părul şi să te speli cu şampon.

Atunci când ieşi afară este recomandat să limitezi folosirea ondulatorului sau a plăcii de păr, efectul soarelui asupra părului uscat de la folosirea acestora fiind mult mai accentuat. Este bine să eviţi şi uscătorul de păr şi să laşi părul să se usuce natural.

La înot

Apa din bazinele de înot conţine clor, iar apa din mare conţine sare, iar când aceste substanţe iau contact cu părul tău, efectul poate să fie agresiv şi de lungă durată.  Părul se usucă, ceea ce duce la căderea acestuia, iar dacă mai este şi vopsit, culoarea va fi şi ea afectată de clor.

Pentru a-ţi proteja părul când înoţi, ai putea să aplici un balsam bogat în proteine înainte de a merge la piscină sau la mare, sau chiar să îţi umezeşti cu el părul înainte de a intra în bazinul de înot, acesta fiind mai puţin predispus să absoarbă substanţele chimice, iar cel mai important lucru este să îţi speli părul după ce înoţi.

Dieta

Tendinţa de a mânca mai puţin, uneori şi regimurile neprielnice pentru organism, adoptate ca să arătăm mai bine în noul costum de baie, îţi pot deteriora părul.

El trebuie să fie hrănit, iar pentru asta e bine să mâncăm foarte multe alimente proaspete şi să bei mai multă apă decât în alte anotimpuri. Deşi din cauza căldurii intervine de multe ori senzaţia de saturaţie, organismul tău tot are nevoie de o alimentaţie bogată, ca  şi părul.

Bianca Radu

Surse foto:

dailyglow.com

carryfitness.com