Capsaicina din ardeiul iute te scapa de kilogramele nedorite

Capsaicina continuta de ardeiul iute este o substanta recunoscuta pentru proprietatea sa de „ardere a grasimilor”. Este demonstrat stiintific faptul ca aceasta transforma grasimile in energie utila, cu efecte directe in pierderea in greutate.

Cercetatorii de la Universitatea Purdue Indiana (SUA) au observat ca substanta numita capsaicina, care da ardeiului iuteala, poate reduce senzatia de foame si creste consumul de energie. Totusi, efectul ardeiului iute de scadere a apetitului este potentat de o alimentatie echilibrata, asociata cu exercitii fizice.

Iuteala ardeiului suprima pofta de mancare

Cea mai buna solutie de a scapa de kilogramele in plus este sa ne ajutam organismul sa isi accelereze procesele metabolice. Ardeiul iute este, pe cat de picant, pe atat de benefic organismului nostru,  pentru ca ne ajuta sa reducem greutatea corporala.Acest lucru se intampla prin marirea consumului de energie si diminuarea poftei de mancare. Consumand alimente picante nu veti mai simti atat de puternic senzatia de foame si astfel veti consuma mai putine calorii.

Chiar daca au fost demonstrate calitatile sale de ardere a grasimilor, ardeiul nu poate fi inclus in dieta oricarei persoane, intrucat are efect iritativ. Pentru a acumula cantitatea optima de capsaicina care sa determine reducerea kilogramelor, ar trebui sa consumam zilnic cantitati mari de ardei iute. Insa stomacul nostru ar avea de suferit.Solutia se gaseste in microcapsule invelite intr-un strat protector, care nu cauzeaza reactii iritative.

Arde iute, grasimile si colesterolul

Capsaicina creste rata metabolica timp de cateva ore de la ingestie, astfel se declanseaza un efect termodinamic de incalzire a organismului, ajutand astfel la arderea unei cantitati mai mari de calorii. Intensificand acest proces metabolic, capsaicina face posibila o slabire naturala, cu o multime de efecte benefice asupra intregului organism. Arderea grasimilor se face rapid pe intreg corpul, in special in zona abdomenului.

Capsaicina nu ne ajuta doar in problemele cu greutatea, ea reduce si colesterolul. Prin cresterea activitatii enzimelor responsabile de metabolismul grasimilor si scaderea cantitatii de colesterol absorbit de organism, capsaicina ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange.

Pe langa proprietatile de slabit, capsaicina reduce si riscul de cancer, are efect anti-microbian ajutand organismul sa reziste la anumite infectii, reduce durerea, creste imunitatea si regleaza digestia.

Chilliburner, suplimentul alimentar natural produs pe bază de ardei iute are în componenţa sa doza zilnică necesară de capsaicină pentru rezultate optime. Efectele benefice ale acestui produs sunt amplificate de ceaiul verde cu un conţinut de cafeină ridicat, care stimulează metabolismul celular. Inulina, un alt compus al Chilliburner este o fibră prebiotică, ce ajută la formarea florei bacteriene intestinale naturale.

Sursă foto: www.tradekorea.com