Casa care se modifică în funcție de anotimp – The Dynamic D*Haus

Compania D*Haus, o firmă arhitecturală de design lansată de designerii David Ben Grunberg și Daniel Woolfson, a conceptualizat o casă experimentală pe care a numit-o D*Dynamic. Calitatea de preț a acestei case este aceea că se poate reconfigura în 8 moduri total diferite, în 8 unghiuri la fel de diferite.

Ideea principală a acestui proiect a fost aceea de a construi un spațiu de trăit cât mai avantajos, care se poate adapta vremii și climei ce se schimbă de la un sezon la altul.

Structura geometrică

Structura geometrică gigantă este o piesă a origami-ului arhitectural care intenționează să ofere o metodă eficientă și avansată de combatere a presiunilor oferite de mediu. Oferind locuitorilor posibilitatea de a-și transforma casa în altă poziție cu o foarte mare ușurință, avantajele apar la cotă mare. Pe lângă faptul că își remodelează casa de câte ori au nevoie, ei dețin și puterea de a salva costurile energice.

 Design matematic

Clădirea este una remarcabilă, iar design-ul de asemenea. El se bazează foarte mult pe calcule matematice,  este propus pentru a se mișca pe piste de rotație, să se plieze și să se adapteze în funcție de anotimp. Prin acest proces, ferestrele devin uși și ușile devin ferestre. Ideea este ca ele să se rotească și dupa poziția soarelui. ,,Încă ne gândim la cum va arăta în realitate”, a spus unui dintre desgineri, Woolfson.

Designerii ce au participat la acest proiect au dezvoltat forma casei în urma unei formule matematice calculată de Henry Dudeney pentru a transforma un triunghi echilateral într-un pătrat care împarte clădirea în patru module separate.

Articol scris de: Mădălina Tătaru