Case de evitat de către un cumpărător fără experiență

De la daune ascunse la vecini ciudaţi, casa mult visată se poate transforma imediat într-un coşmar dacă nu eşti atent la anumite aspecte, înainte de a încheia un contract. Cei care doresc să îşi cumpere prima lor casă, trebuie să fie atenţi la următoarele lucruri:

Probleme cu fundaţia

Podelele în pantă pot indica probleme serioase de fundaţie a căror reparaţie poate costa o avere, avertizează evaluatorii. Fisurile minore verticale pot necesita doar o etanşare pentru a împiedica apa să pătrundă, iar cele mari, orizontale, indică probleme severe cu costuri mari de reparaţie.

Probleme geologice

Dacă o casă este construită în pantă sau are pereţi de susţinere, trebuie să fii foarte precaut. Ipsosul sau lambriurile crăpate, fracturile tocurilor uşilor sau ale geamurilor, care nu permit închiderea corespunzătoare a acestora, pot indica mişcări ale pământului.

Este bine să apelezi la un inginer în geologie înainte de a cumpăra o casă aflată pe un deal, acesta ştiind care sunt zonele ce pot fi afectate de cutremure.

Îmbrăcarea greşită a zidurilor exterioare

Înlocuirea suprafeţelor prost îmbrăcate costă o avere. Mai mult decât atât, această problemă poate face ca pereţii să reţină apă, ceea ce duce la igrasie sau chiar la putrezire.

Vecini răi

Când problema nu o reprezintă însăşi casa, aceasta poate fi cartierul. Nu vei da bani pe reparaţii pentru că problema nu poate fi remediată astfel. Costul real este reducerea valorii casei, dificultate în cazul în care vei dori să o vinzi și tu, pe viitor. Vecinii nepotriviţi, delincvenţi scad valoarea casei cu aproximativ 10%.

Anumite caracteristici ale cartierului pot fi probleme ale “privitorului” care pot costa sau nu. De exemplu, unele persoane refuză case situate lângă un cimitir, în timp ce altele găsesc acest loc ca fiind liniştitor şi lipsit de gălăgie. Unii vor refuza case aflate lângă şcoli sau grădiniţe din cauza gălăgiei, iar cei care au copii mici vor aprecia această poziționare.

Plăţi speciale

Orice proiect sau cost neaşteptat poate atrage evaluări speciale. Rezidenţele cu proiecte neterminate, complexurile vechi de apartamente sunt vulnerabile.

Străzi aglomerate

Zgomotul traficului variază și poate reprezenta o problemă lipsită de importanţă în cartierele urbane, unde este inevitabil, dar poate împiedica vânzarea unei case în zonele liniştite, unde nu ar trebui să existe. Trebuie luat în considerare şi faptul că o casă într-o zonă cu trafic zgomotos poate fi dificil de vândut ulterior.

Mucegai şi daune provocate de apă

Apa care picură în subsol, care se scurge pe pereţi, care picură direct din acoperiş reprezintă o mare problemă. În timp, provoacă mucegai şi putrezirea pereţilor. De foarte multe ori, proprietarii nu descoperă problemele acestea sau le ignoră. Astfel, cumpărătorii încrezători pot moşteni probleme foarte costisitoare.

Una dintre cele mai mari daune este provocată de mucegaiul negru, care provoacă probleme de sănătate şi se răspândeşte foarte repede în întreaga casă.

Case care nu pot avea asigurare

Casele situate în zonele expuse la incendii sau vânt puternic, sunt dificil, costisitor sau chiar imposibil de asigurat.

Din cauza tuturor motivele expuse şi nu numai, este vital să consulți un specialist, înainte de a semna un contract, pentru a preveni anumite pierderi.

Mădălina Misu

Sursa foto:

property8.com