Castele de carton – Pictorial inedit al colecţiei Zaza Boutique

Zaza Boutique vă prezintă o ediţie specială a Lookbook-ului 2012, un pictorial tematic realizat de Ioana Casapu cu fotograf Mihaela Pascu şi styling marca Zaza Boutique.

A văzut cineva în realitate acele cupluri de modele pe care unii şi, îndeosebi, unele dintre noi le admiră în pictoriale glossy înfăţişând viaţa cuplului modern, hip, perfect? Revistele de modă ne alimentează visul perechii strălucite şi strălucitoare. Şi credem cu sinceritate în acest mit, după care alergăm aproape toată tinereţea. Apoi intrăm în panică şi nu înţelegem ce ni se întâmplă. Complexul Hollywood şi complexul eroului pe cal alb, variantele upgradate.

Vrem să fim acei oameni, dar nu ne întrebăm niciodată câţi asemenea am văzut în jurul nostru. Câte cupluri cu un coeficient egal distribuit de frumuseţe şi inteligenţă maximă aţi întâlnit? Multe? Că eu nu prea… De regulă, ea e mai interesantă sau el mai atrăgător. Dacă amândoi se află în acelaşi punct, nu va funcţiona. Priviţi modelele şi starurile rock. Sau actorii şi cântăreţele. Sau orice altă combinaţie de aparent succes.

Majoritatea au sfârşit la tribunal. Câţiva s-au sinucis sau şi-au înjunghiat jumătatea. E extrem de dificial să-ţi păstrezi independenţa şi individualitatea într-un cuplu în care grija permanentă pare a fi apropierea de celălalt prin creşterea standardului frumuseţii personale. Cred că e realist să afirmăm că perechile cu adevărat reuşite pe care le-am întâlnit se compuneau dintr-o ea scundă, supraponderală sau cu un fizic banal şi un el atletic, suplu, cu alură de manechin sau dintr-un el şarmant mai curând prin personalitate decât prin fizic şi o ea foarte frumoasă, elegantă şi rafinată, cu un trup şi o postură de muză.

E un fel de lege universală, cred. Dacă amândoi sunt sclipitori, gelozia, teama, co-dependenţa îşi fac loc încetul cu încetul în dormitor. Într-un final, o relaţie fericită nu presupune vestimentaţie de înaltă clasă şi amprenta unui stil venerabil. Singura clasă pe care trebuie să o absolvim este cea a înţelepciunii, pentru inimă, iar singurul stil pe care ar trebui să-l stăpânim este cel de a iubi.