Dacă lucrezi într-o companie în care spiritul anilor ’80 este încă prezent şi nimeni nu pleacă înainte de ora 20, sunt şanse ca mulţi dintre colegii tăi să fie nemulţumiţi de cultura organizaţiei în aceeaşi măsură ca şi tine.
Ce şi cât de mult puteţi face pentru a aduce schimbările pe care le doriţi depinde foarte mult de jobul pe care îl aveţi şi mai ales de compania pentru care lucraţi. Dar oricine poate încerca să producă unele modificări.
De exemplu, London City s-a confruntat cu o problemă gravă de recrutare, a cedat presiunii angajaţilor şi a permis să se lucreze ore suplimentare la începutul săptămânii, apoi să poată beneficia de o jumătate de zi, vinerea. Deşi, acest program a fost conceput pentru a veni în ajutorul părinţilor care lucrează, cei fără copii, de asemenea, au apreciat programul şi l-au considerat a fi drept un pas înainte. În următorii doi ani, angajaţii care au fost recrutaţi au declarat că preferă acest sistem.
Multe companii sunt dispuse să adopte schimbări, dar nu sunt sigure de ceea ce îşi doresc angajaţii. De aceea au conceput “Grupul Părinţilor”, care poate oferi idei despre cum să facă o schimbare reală pentru părinţii care lucrează. Amintiţi-vă că sunteţi împreună mult mai puternici decât în mod individual.
Odată ce aţi conceput acest grup vorbiţi cu managerii despre ceea ce grupul dvs. ar putea realiza şi de ce este important. Având un grup nu va fi o ameninţare la adresa comunicării organizaţionale, ci o oportunitate de a îmbunătăţi moralul şi forţa de producţie.
Multe companii şi-au îmbunătăţit productivitatea şi au păstrat personalul calificat datorită practicilor de lucru. Puteţi găsi exemple în diferite companii.
Puteţi strânge decupaje cu exemple din presa şi să le arătaţi colegilor. Afişaţi aceste poveşti de success la avizier, astfel încât toată lumea să poată vedea ce poate fi realizat.
Asiguraţi-vă că sunteţi conştienţi de drepturile voastre şi ale colegilor vostrii.
Fii pozitiv şi stăpân pe situaţie. În loc de nemulţumire, ia lucrurile aşa cum crezi că este mai bine pentru tine şi pentru cei din jurul tău. Cel mă important lucru este că aceste practici funcţionează, iar în urma lor, beneficiază atât angajaţii cât şi angajatorii. Tot ce trebuie să faci este să îţi elaborezi strategia şi să o pui în practică.